12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn taximetrist si un minor, raniti in accidente de circulatie in Mehedinti

Un taximetrist si un minor, raniti in accidente de circulatie in Mehedinti

Doua accidente grave de circulatie au avut loc in week-end-ul trecut pe arterele rutiere in Mehedinti si au fost cauzate de neatentie. In seara de 8 februarie, Nicolae Munteanu, de 63 de ani, din Orsova, taximetrist, nu s-a asigurat la intoarcerea autoturismului Dacia 1304, cu numarul de inmatriculare MH-01-ZWP, si a intrat in coliziune cu autoturismul Daewoo, cu numarul de inmatriculare MH-64-YVO, condus regulamentar de Florin Popa, din aceeasi localitate. In urma coliziunii, taximetristul a fost grav accidentat, fiind transportat la Spitalul Municipal Orsova, pentru acordarea ingrijirilor medicale.

Noul regulament de circulatie a adus modificari pe care soferii nu le cunosc

Mihai Usurelu, de 12 ani, din Oradea, in timp ce traversa duminica, fara sa se asigure, Drumul National 6, in localitatea Strehaia-Mehedinti, a fost accidentat de autoturismul Peugeot, cu numarul de inmatriculare B 40819, condus neatent de Liviu MihaiTurcitu, de 24 de ani, din Oradea. Minorul a fost transportat la Spitalul Judetean Mehedinti, in prezent fiind in afara oricarui pericol.

„Reamintim celor aflati la volan ca, in conformitate cu articolul 161, din HG 85/2003, privind circulatia pe drumurile publice, pentru a putea intoarce de pe un sens pe altul, prin manevra inainte si inapoi sau prin viraj, conducatorul auto este obligat sa semnalizeze si sa se asigure ca din fata, spate sau lateral nu circula in acel moment nici un vehicul. Aceasta manevra nu poate fi facuta in locurile unde oprirea unde este interzisa, cu exceptia intersectiilor“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS