27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn copil a murit pentru ca mama lui nu a avut bani de doctor

Un copil a murit pentru ca mama lui nu a avut bani de doctor

• Medicii legisti craioveni au stabilit ca decesul copilului de patru ani internat luni dimineata in Spitalul de Urgenta a survenit in urma unei lovituri la cap, produse prin cadere • Mama si-a tinut copilul in coma acasa timp de trei zile, pentru ca nu avea bani sa-l duca la medic • Ca sa-l poata inmorminta crestineste, bunicul i-a confectionat micutului un cosciug din scinduri de gard

Medicii legisti au efectuat ieri-dimineata autopsia cadavrului lui Marius Cristian Muta, de patru ani, din Segarcea – Dolj, decedat in conditii suspecte luni dimineata la Spitalul de Urgenta din Craiova. S-a stabilit ca moartea a survenit in urma unui puternic traumatism cranian suferit prin cadere, nicidecum in urma unei agresiuni fizice, cum au crezut cadrele medicale de la Spitalul de Urgenta.

Bunicul victimei a recunoscut insa ca mama copilului, Nadia Rotaru, de 22 de ani, l-a neglijat pe micut, tinindu-l timp de trei zile acasa, dupa accident, fara asistenta medicala. „Am crescut-o pe fata asta de la trei ani si stiu ca nu ar fi capabila sa faca rau cuiva. Nu i-a dat niciodata vreo palma copilului. Este insa cam neglijenta si inceata. Nu stiu ce se intimpla cu fata asta, dar nu are decit o singura viteza: relantiul. Are un singur copil, dar n-a fost in stare sa-l supravegheze cum trebuie“, a spus Radu Zamfir. Batrinul isi aminteste ca ultima oara cind l-a vazut in viata pe copil a fost simbata dimineata: „Cristi era plin de vinatai pe tot corpul, dar nu mi s-a parut ceva neobisnuit. Era zvapaiat, nu statea oleaca locului, mereu se lovea de cite ceva“. Radu Zamfir spune ca, dupa accident, Nadia a vazut ca fiul ei era grav ranit si isi pierduse cunostinta, dar nu l-a dus la spital, crezind ca nu va fi primit din cauza ca micutul nu avea carnet de asigurat.

De vina a fost saracia

Pina acum o saptamina, Cristi nu a avut nici macar certificat de nastere. Mama lui era prea saraca pentru a-si permite luxul de a-si inregistra copilul la Starea Civila.

De Cristi avea grija impreuna cu concubinul ei, Marin Lican, de 25 ani, muncind cu ziua pe la vecini pentru ceva de mincare. De tatal natural al baiatului, Nadia nu mai stie nimic din vara trecuta, cind a fost arestat pentru ca a lovit un politist.

Pentru ca fiul ei nu avea certificat de nastere, Nadia Rotaru nu si-a putut permite sa-l inscrie la medicul de familie, iar cind a trebuit sa-l interneze in spital, a fost nevoita sa minta doctorii. „Baiatul s-a mai lovit o data grav la cap, suferind o hemoragie puternica, dupa ce a cazut din pat. Ca sa poata sa-l interneze la Spitalul de Urgenta din Craiova, mama lui a facut rost de un certificat de nastere al unui nepot de-ai ei, in virsta de 11 ani. Medicii si-au dat seama de inselatorie si n-au mai vrut sa-l tina pe baiat in spital. I-au dat drumul acasa dupa doua zile. Nadia a trebuit sa plece din spital. Nu stia sa se descurce singura in Craiova si nu avea nici un ban la ea ca sa poata sa plece acasa. Noroc cu unul dintre cumnatii ei, care a gasit-o cu copilul in brate pe undeva pe la autogara din Romanesti“, a spus Radu Zamfir.

L-au ingropat pe copilas intr-un sicriu facut din scinduri de gard

Cit despre concubinul Nadiei, batrinul povesteste ca era un adevarat tata pentru Cristi: „Il iubea ca pe propriul lui copil si de multe ori se abtinea de la mincare ca sa-i dea lui“. Dupa decesul copilasului, drama familiei a continuat. Ca sa-l poata ingropa crestineste, bunicul i-a facut micutului un cosciug din scinduri pe care le-a rupt din gard si le-a dat cu vopsea maro. „Asta este – a spus batrinul cu lacrimi in ochi. Unii se lafaie in bani, iar altii nu au nici macar cu ce sa-si ingroape copiii“. Radu Zamfir spune ca ultimii bani i-a cheltuit ca sa poata sa-i scoata copilului certificat de deces. Medicii legisti i-au mai cerut insa 100.000 de lei pentru autopsie. Noroc cu soferul care l-a imprumutat cu acesti bani si s-a oferit apoi sa transporte cosciugul gratis pina la Segarcea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS