14.7 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUM Sadu va da in judecata Ministerul Muncii si Protectiei Sociale

UM Sadu va da in judecata Ministerul Muncii si Protectiei Sociale

Uzina Mecanica Sadu va actiona in instanta Ministerul Muncii, solicitind ca aceasta institutie sa achite salariile compensatorii pentru 600 de disponibilizati din 1998. Fostii angajati ai UM Sadu au fost trimisi acasa in baza Ordonantei 9 si nu 7, primind mai putine salarii compensatorii. Cu toate ca toti cei 600 de salariati au hotariri definitive si irevocabile, in care se mentioneaza ca UM Sadu este cea care trebuie sa plateasca restanta de zece miliarde de lei, doar 30 de disponibilizati si-au primit banii. In urma mai multor discutii la care au participat liderii disponibilizatilor, s-a stabilit ca fosta uzina de armament sa actioneze in instanta Ministerul Muncii.

Sadu II, cu active de 19 miliarde de lei, nu mai face parte din uzina

Prefectul de Gorj, Toni Grebla, a apreciat ca noile procese, care se vor desfasura la Tribunalul Gorj, vor dura aproximativ doua luni. Acesta a spus ca nu se poate spune care va fi solutia data de instanta, insa prin actiunea initiata, UM Sadu solicita o explicitare a sentintelor din hotaririle judecatoresti aflate in posesia disponibilizatilor.

„Ministerul Muncii urmeaza sa achite sumele restante pentru disponibilizati. UM Sadu s-a divizat, iar o suprafata de 18,62 hectare, a fost transferata, fara plata, in proprietatea judetului Gorj.

In acest loc va functiona parcul industrial. In momentul in care se va face transferul, UM Sadu va beneficia si de o anulare corespunzatoare a datoriilor“, a declarat prefectul Toni Grebla.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS