10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Ingeraşii“ de la „Sfinta Ana“ vor creşte mai frumos

„Ingeraşii“ de la „Sfinta Ana“ vor creşte mai frumos

„Ingeraşii“ care invaţă la Grădiniţa nr. 22 „Sfinta Ana“, din Craiova, au fost luni dimineaţă intr-un suflet la grădiniţă, ştiind că este o zi importantă, pentru care s-au pregătit cu mare seriozitate. La ora zece au venit şi oaspeţii: Preasfinţitul Nicodim Gorjeanul, părinte episcop vicar la Arhiepiscopia Craiova, insoţit de un sobor de preoţi şi mai multe doamne amabile, pe care „ingeraşii“ le ştiau de mai multă vreme şi despre care aflaseră deja că de acum incolo ii vor ajuta să inveţe engleză, franceză, ii vor purta in lumea poveştilor, a muzicii şi ii vor aduce mai aproape de Dumnezeu, vorbindu-le despre intimplările din Biblie.

Pentru că acesta a fost motivul sărbătorii de luni: parteneriatul dintre Grădiniţa nr. 22 şi Societatea Ortodoxă Naţională a Femeilor Romane din Craiova (SONFR).

„Pe lingă activitatea normală din grădiniţă, membrele societăţii noastre vor desfăşura activităţi de performanţă: cursuri intensive de engleză, franceză, literatură pentru copii, cursuri de logopedie, muzică, educaţie fizică şi religioasă. In acest scop vor activa şapte doamne din SONFR, doi preoţi şi o măicuţă de la «Centrul de Consiliere şi Formare Duhovnicească Sfinţii Mihail şi Gavril» din cadrul Mitropoliei, toţi oferindu-se voluntari. Obiectivul urmărit este o educare in spirit creştin atit a copiilor, cit şi a personalului grădiniţei“, a spus Adriana Bursuc, preşedinta SONFR.

Iniţiativă binecuvintată

In prezenţa celor 80 de copii, frumoşi şi cuminţi ca nişte „ingeraşi“, cum sint alintaţi de către cadrele didactice, Preasfinţitul Nicodim Gorjeanul a ţinut o slujbă religioasă şi a binecuvintat grădiniţa şi pe cei care ii călăuzesc pe copii pe drumul cel bun.

„Credem că este un lucru deosebit să-i creştem pe aceşti copii in mai multă smerenie şi credinţă. Micuţii noştri oricum au fost obişnuiţi de mult să spună «Tatăl Nostru» cind se aşează la masă şi «Ingeraşul» cind merg la culcare. Nu poate fi decit un lucru bun să inveţe adevăratele valori de la o virstă fragedă“, a spus directoarea grădiniţei, Iordana Constantinescu.

Conducerea grădiniţei a primit, cu această ocazie, şi un cadou deosebit de la IPS Teofan: o Biblie, impreună cu mesajul: „Vă transmit cuvintul lui Dumnezeu prin Cartea Cărţilor“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS