15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn copil de patru ani a decedat in condiţii suspecte

Un copil de patru ani a decedat in condiţii suspecte

Un copil de patru ani, din Segarcea, a murit ieri-dimineaţă in Clinica de terapie intensivă a Spitalului de Urgenţă Craiova. Cazul este considerat mai mult decit suspect de medicii craioveni, care ii consideră pe părinţi răspunzători de decesul copilului lor.

Marius Muta, de patru ani, din Segarcea, a fost internat in jurul orei 5.00 in Spitalul de Urgenţă cu diagnosticul: „Traumatism cranian vechi de trei zile, comă de gradele III şi IV“. Cadrele medicale au făcut tot posibilul să-i salveze viaţa, insă copilul a decedat pe masa de operaţie, in mai puţin de o oră.

Potrivit medicului neurochirurg Alexandru Cameniţă, copilul ar fi avut şanse să scape cu viaţă dacă părinţii l-ar fi adus din timp la spital: „Am aflat că Marius s-a accidentat la joacă, in urmă cu trei zile. Ce nu pot să inţeleg este ce s-a intimplat in acest răstimp. Copilul a fost ţinut acasă, in comă, fără asistenţă medicală, de nişte părinţi iresponsabili. Dacă s-ar fi intervenit la timp, poate că ar fi putut fi salvat“.

In ceea ce priveşte cauza decesului, rămine ca asupra acestui aspect să se pronunţe medicii legişti care urmează să efectueze autopsia cadavrului. Alexandru Cameniţă consideră insă că un traumatism cranian de o asemenea gravitate nu putea fi provocat decit dacă băiatul ar fi fost bătut: „Copilul a fost cu siguranţă victima unei agresiuni fizice. Iar faptul că părinţii l-au ţinut acasă fără să cheme un medic ridică serioase suspiciuni“.

Cazul se află şi in atenţia lucrătorilor Poliţiei Segarcea, care au inceput cercetările, incercind să desluşească misterul care planează in jurul morţii micuţului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS