17.6 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalProduse in valoare de peste o jumatate de miliard - retrase de la comercializare

Produse in valoare de peste o jumatate de miliard – retrase de la comercializare

Mai multe actiuni de control, privind modul de respectare a prevederilor legale la importul si comercializarea produselor de imbracaminte, articole textile, incaltaminte si jucarii au fost efectuate in aceasta saptamina, de inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Mehedinti. Au fost verificati 17 agenti economici, care isi desfasurau activitatea in Drobeta Turnu Severin si in alte localitati din judet. Au fost constatate abateri la produse textile si de imbracaminte in valoare de 505 milioane de lei.

„Principalele abateri depistate au fost cele de informare-etichetare. O serie de articole de imbracaminte folosite fie nu aveau eticheta, fie aceasta era stearsa sau incompleta. S-au gasit si abateri in privinta procentului de uzura a hainelor. Nu era explicit daca pretul era pe produs sau pe bucata“, a spus Anastasia Horhoianu, inspectoare-sefa adjuncta a OJPC Mehedinti.

Produse de imbracaminte destinate copiilor sub trei ani distruse

La unii agenti economici verificati s-au constatat abateri si in ceea ce priveste depozitarea, produsele fiind stocate direct pe paviment sau in saci de material plastic. Tot cu ocazia acestor controale au mai fost depistate la comercializare si produse second hand, interzise printr-o hotarire de guvern.

„Am gasit la comercializare produse de imbracaminte destinate copiilor sub trei ani, in valoare de 470.000 de lei, care au fost oprite de la vinzare si distruse. Alte produse uzate, in valoare de 505 milioane de lei au fost oprite de la comercializare si am aplicat amenzi de 18 milioane de lei“, a mai spus Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS