17 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocal„Nu mi se pare normal ca un ziarist sa fie condamnat penal pentru ca l-a criticat pe prefect!“

„Nu mi se pare normal ca un ziarist sa fie condamnat penal pentru ca l-a criticat pe prefect!“

„Nu mi se pare normal ca un ziarist sa fie condamnat penal pentru ca l-a criticat pe prefect! In acest fel, se creeaza un precedent si ziaristilor le va fi teama sa mai scrie ceva despre oficialitatile locale. Practic, nu mai pot scrie nimic despre ceea ce se intimpla in administratia publica locala, decit de bine, pentru a nu risca sa ajunga in tribunale si sa plateasca daune morale“, a spus prefectul de Mehedinti, Dan Trancota, referindu-se la condamnarea ziaristului Dan Balasescu, de la Gazeta de Sud, de catre judecatorii Tribunalului Olt.

Dan Trancota a precizat ca a fost subiectul a sute de articole de presa, mai mult sau mai putin favorabile, dar nu a apelat niciodata la instantele de judecata pentru a cere daune morale ziaristilor. „S-au scris si despre mine foarte multe lucruri in ziare, dar nu i-am dat in judecata pe cei care au scris. Am incercat, de fiecare data, sa am un dialog civilizat cu jurnalistii. De multe ori, din presa locala sau regionala am aflat despre lucruri care se intimplau in judet si asa am reusit sa le rezolvam. Daca lucrurile au stat asa cum au fost ele prezentate, cu siguranta situatia va trebui indreptata“.

Prefectul de Mehedinti a fost felicitat, in ultima conferinta de presa a anului trecut, de reprezentantii mass-media locale si regionale, pentru colaborarea buna pe care a avut-o cu acestia de la instalarea sa in functie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS