15.5 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjTaximetristii si-au ales ca lider de sindicat pe fostul comandant al Politiei Rutiere Gorj

Taximetristii si-au ales ca lider de sindicat pe fostul comandant al Politiei Rutiere Gorj

Pe strazile din Tirgu Jiu circula aproximativ 300 de taxiuri, dar autoritatile apreciaza ca numai jumatate dintre ele au toate autorizatiile necesare. Numeroasele controale si numarul mare de avize pe care le cer politia si primaria ii nemultumesc pe cei mai multi dintre taximetristi. La sfirsitul anului trecut, ei au decis sa-si faca Sindicatul Liber al Taximetristilor din Tirgu Jiu, in speranta ca isi vor putea apara mai bine interesele.

Taximetristii l-au ales ca presedinte chiar pe fostul comandant al Politiei Rutiere Gorj, colonelul Alexandru Prejbeanu, pensionar. „Nu e nimic ciudat in asta. Oamenii m-au ales, iar eu o sa incerc sa le apar drepturile in limita legii. Nu am firma de taxiuri si nici o alta legatura cu acest gen de afacere. O sa colaborez cu politia si primaria la controale, pentru ca dorinta noastra este sa eliminam taxiurile-pirat“, a spus colonelul Prejbeanu.

Ultimul control realizat in aceasta saptamina de Politia Rutiera si Primaria Tirgu Jiu s-a finalizat cu 26 de amenzi, in valoare totala de 24 de milioane de lei, aplicate taximetristilor. Politistii au verificat daca acestia poseda legitimatia de acces in statiile de taxiuri.

„Este o legitimatia care se elibereaza contra sumei de 100.000 de lei pe luna. Nu banii sint problema, dar pentru a avea legitimatia trebuie sa aiba autorizatie si carte de munca. Unii taximetristi au, dar altii nu au, si atunci e vorba de concurenta neloiala“, au spus reprezentantii primariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS