9.5 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjO mama bolnava de cancer si-a luat acasa copilul dat la Centrul de Plasament

O mama bolnava de cancer si-a luat acasa copilul dat la Centrul de Plasament

• Femeia nu mai are un plamin si urmeaza sa ii fie extirpat un sin
• Aceasta locuieste impreuna cu alti trei copii intr-o garsoniera
in blocul de locuinte sociale din Tirgu Jiu

O mama din Tirgu Jiu a dorit cu orice pret sa aiba linga ea copilul, de doi ani si sase luni, care fusese dat in ingrijire la Centrul de Plasament. Din cauza conditiilor grele de trai si a bolii, femeia fusese nevoita ca la nastere sa renunte la cel care a fost botezat Robert. Cu toate ca medicii i-au spus femeii ca boala se va agrava in urmatoarele luni, Maria B., de 45 de ani, a depus o cerere la Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului (DPDC) Gorj, prin care a solicitat inapoierea copilului. Aceasta a fost aprobata, iar din cauza ca bolnava a fost trimisa la o operatie la Cluj, copilul este acum la fratele Mariei, in localitatea Scoarta.

„Statea pe o canapea si plingea“

Avind in vedere starea de sanatate a femeii, conducerea DPDC nu a stiut, in prima faza, daca sa accepte sau nu solicitarea. In cele din urma, tocmai acesta a fost motivul pentru care baietelul a revenit linga mama sa.

„Am ramas uimiti cind am primit cererea. Ea locuieste cu cei trei copii pe care ii mai are cu un concubin, in blocul de locuinte sociale al Primariei Tirgu Jiu. Este de fapt o garsoniera si noi am mai contribuit cu bani pentru plata curentului. Este o femeie necajita. Am gasit-o la Directie. Statea pe o canapea si plingea. Ne-a spus ca vrea copilul acasa. Acum sapte luni a fost trimisa la spital, unde i s-a descoperit cancer intr-o stare avansata. A primit cinci milioane de lei de la subprefectul Vilceanu si a plecat chiar saptamina asta la Cluj, pentru a i se extirpa un sin. Cind a plecat ne-a spus sa nu o lasam acolo daca i se intimpla ceva… si sa avem grija de copii. Este un caz unic pentru noi, gindindu-ne ca alti parinti isi bat copiii si ii alunga de acasa“, a spus Constantin Preoteasa, directorul DPDC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS