11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUn café-bar din Drobeta Turnu Severin a fost inchis pentru sase luni

Un café-bar din Drobeta Turnu Severin a fost inchis pentru sase luni

Inspectorii mehedinteni de la Protectia Consumatorului au efectuat mai multe controale la unitatile de alimentatie publica din Mehedinti. La controlul efectuat la doua magazine mixte din Orsova s-au gasit produse alimentare si nealimentare cu termen de valabilitate expirat, respectiv bauturi racoritoare si alcoolice.

Valoarea produselor gasite la comercializare si neconforme legislatiei in vigoare se ridica la 2,8 milioane de lei. „Aceste produse au fost oprite definitiv de la comercializare si au fost distruse in prezenta inspectorilor.

Pentru abaterile constatate s-au aplicat doua amenzi in valoare de sase milioane de lei“, a spus Anastasia Horhoianu, directoare adjuncta la OJPC Mehedinti.

„Dozatorul pentru bauturi racoritoare era spart si lipit cu scoci“

La un alt control, efectuat de aceasta data la un café-bar din Drobeta Turnu Severin, au fost constatate abateri grave de la conditiile igienico-sanitare.

„Pavimentul era plin de seminte, peretii nu erau varuiti, dozatorul pentru bauturi alcoolice era spart si lipit cu scoci. De asemenea, vinzatorul nu avea carnet de sanatate sau echipament de protectie si se foloseau pahare de unica folosinta, care se spalau superficial. Unitatea a fost inchisa, pentru o perioada de pina la sase luni si a fost aplicata o sanctiune contraventionala de 20 de milioane de lei“, a mai spus Anastasia Horhoianu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS