17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTranselectrica va investi 37 de milioane de dolari pentru modernizarea statiei de 400/220 kV de la Slatina

Transelectrica va investi 37 de milioane de dolari pentru modernizarea statiei de 400/220 kV de la Slatina

„Dezvoltarea companiei TRANSELECTRICA si transformarea ei intr-un operator de transport cu o infrastructura credibila, care asigura accesul nediscriminatoriu la retea al tuturor operatorilor din sectorul energetic, reprezinta un argument important in atragerea investitorilor straini in sectoarele distributiei si producerii energiei“, a declarat marti, la Drobeta Turnu Severin, Jean Constantinescu, director general al CN TRANSELECTRICA.

El l-a insotit la Portile de Fier I pe secretarul de stat in Ministerul Industriilor si Resurselor, Iulian Iancu, care a taiat panglica la statia pentru sistemul de transport al energiei electrice de 400/220 kV, recent modernizata. La eveniment au mai participat presedintele Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare, Rodin Traicu, si directorul HIDROELECTRICA Portile de Fier, Cristian Cazanacli. TRANSELECTRICA a mai incheiat cu ABB din Suedia un contract in valoare de 37 de milioane de dolari, pentru reabilitarea statiei de 400/220 kV de la Slatina.

Lucrarile vor demara in acest an, iar finalizarea proiectului de modernizare este estimata pentru anul 2005. Finantarea va fi asigurata in mare parte printr-un credit garantat de statul roman, in valoare de 27,7 milioane de dolari, facilitat de ABB prin intermediul Nordin Investment Bank, diferenta urmind sa fie acoperita dintr-un imprumut pe care compania il va obtine pe cont propriu, dupa organizarea unui concurs de oferte de la banci.

Statia de la Slatina asigura preluarea energiei electrice produse la centralele de la Portile de Fier si Turceni, precum si alimentarea societatii ALRO Slatina. La evenimentul de la Portile de Fier nu a participat nici un reprezentant al administratiei publice locale din Mehedinti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS