21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTaximetristii severineni trebuie sa-si doteze masinile cu aparate de taxat fiscale

Taximetristii severineni trebuie sa-si doteze masinile cu aparate de taxat fiscale

Taximetristii severineni trebuie sa-si inlocuiasca, pina la 31 decembrie 2003, actualele aparate de taxat cu unele fiscale, in caz contrar fiind obligati sa suporte sanctiuni contraventionale, cuprinse intre unu si 250 de milioane de lei. In urma cu o saptamina, in Monitorul Oficial nr. 45 a fost publicata Legea 38, privind transportul in regim de taxi si transportul in regim de inchiriere. Potrivit articolului 30 din aceasta lege, taxiurile vor fi dotate cu aparate de taxat cu aprobari de model si verificate de Biroul Roman de Metrologie Legala.

Aparatele de taxat existente vor primi aviz temporar de functionare

Potrivit lui Ion Grecu, directorul Serviciului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti, aparatele existente vor fi inlocuite cu aparate de taxat fiscale. „Noile aparate de taxat fiscale: intra in functiune doar in momentul in care a fost activat dispozitivul de comanda, fixat intr-una din pozitiile de operare autorizate. Legea intra in vigoare in aprilie, dar aparatele de taxat existente vor primi aviz temporar de functionare pina la 31 decembrie 2003, in conditiile legii“. Pina la sfirsitul anului, taximetristii vor asigura tarifarea pe baza aparatului de taxat existent, iar evidenta incasarilor zilnice se va face pe baza de chitanta. Inspectorii Serviciului Judetean de Metrologie Legala Mehedinti vor verifica aparatele de taxat care sint in functiune.

„Mai bine ma las de taxi…“

Taximetristii severineni nu s-au declarat deloc incintati de faptul ca pretul unui aparat de taxat fiscal este de aproximativ 300 de dolari, o suma mult prea mare in raport cu cistigurile lor. „Daca as avea atitia bani din taximetrie, m-as insura a doua oara. De unde sa cistig eu, frate, atita banet? Ar trebui sa pun un milion de lei pe luna deoparte, ca sa iau un aparat la sfirsitul anului, sa nu platesc amenda. Cit ati zis ca e amenda, 250 de milioane?! Mai bine ma las de taximetrie“, a spus Cosmin Olariu, de 47 de ani. Nicusor Constantin, de 21 de ani, spune ca, pe linga faptul ca din taximetrie nu cistiga multi bani, aceasta este si o meserie foarte riscanta: „Credeti ca daca ne punem aparate de astea, fiscale, nu mai luam bataie de la clientii nervosi ca platesc prea mult pe cursa? Eu nu prea cred si nici atitia bani nu am sa-mi iau un aparat nou. Se mira ce sa mai scoata sa ne ia banii si in fiecare an mai inventeaza cite ceva. Abia ne-au pus sa ne luam statii, pe care am dat sapte milioane de lei“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS