19.8 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSase batrini au fost spulberati de pe marginea drumului de un microbuz

Sase batrini au fost spulberati de pe marginea drumului de un microbuz

Un microbuz a intrat intr-un grup de batrini de pe marginea drumului. In urma impactului, doi barbati au murit, iar patru au ajuns la spital. Printre cei care au scapat cu viata se numara si preotul satului. Politia a demarat deja o ancheta pentru a stabili cauzele accidentului. Soferul microbuzului risca ani grei de inchisoare pentru ucidere din culpa.

Mai multi batrini din comuna Giurgita, Dolj au fost ieri-dimineata la primarie sa se intereseze de impozitul agricol. In drum spre casa, pentru ca era si preotul satului cu ei, s-au gindit sa mai stea un pic de vorba pe marginea drumului, chiar intr-o curba.

Soferul unui microbuz plin cu pasageri care venea dinspre Craiova si se indrepta spre Bistret, dorind sa evite o masina care circula neregulamentar, a luat viraj dreapta si a intrat in grupul de batrini.

„Doamne, dar nici nu mi-am inchipuit ca nu frineaza. Eu eram cu fata si cind am vazut ca vine spre noi am rupt-o la fuga. Dar degeaba, tot m-a ajuns“, povesteste Mihai Preoteasa, de 59 de ani, una dintre victime.

Gheorghe Mitru, de 70 de ani, si Ion Usurelu, de 71 de ani, au murit iar patru batrini, Dan Dumitrascu, de 72 de ani, Mihai Preoteasa, de 60 de ani, Marian Dumitrascu, de 67 de ani, si Nicolae Schiopu, de 70 de ani, au ajuns la spital.

Marin Dumitrascu este in stare grava la Spitalul de Urgenta din Craiova. Medicii apreciaza ca starea lui este critica. Ceilalti trei sint internati in spitalul orasenesc din Segarcea. Ei au fracturi si rani usoare. Starea lor este buna si in citeva zile vor putea pleca acasa.

Ani grei de inchisoare pentru soferul microbuzului

Vinovat de producerea accidentului este soferul de pe Dacia 1310, Stefan Barbu, din Giurgita, care a intrat pe carosabil fara sa se asigure.

„Dacia a iesit de pe o strada fara sa se asigure. Microbuzul venea dinspre Craiova si mergea spre Bistret si, ca sa evite masina care iesise prea mult in carosabil, a intrat in grupul de oameni aflati pe marginea drumului“, a spus agent-sef Stefan Nedelcu, de la Politia Giurgita.

Soferului microbuzului, Iovan Florea, de 50 de ani, din comuna Rast, i se va intocmi dosar penal pentru ucidere din culpa. El risca o pedeapsa cu inchisoarea de pina la opt ani.

Desi locul unde s-a produs accidentul este situat intr-o curba deosebit de periculoasa, este preferat de satenii din Giurgita. Dimineata si seara, batrinii satului se string acolo si stau de vorba.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS