17.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO tinara de 23 de ani si-a plimbat prin oras copilul mort

O tinara de 23 de ani si-a plimbat prin oras copilul mort

O tinara din satul Floresteni si-a plimbat intr-o plasa copilul mort, intre Spitalele din Tirgu Carbunesti si Tirgu Jiu. Fatul a fost descoperit in cele din urma de medicii de la Sectia de ginecologie a Spitalului din Tirgu Jiu, care au cautat in plasa cu haine a femeii. Daca analizele medicilor legisti vor confirma ca a fost vorba de omor, tinara ar putea primi 20 de ani de inchisoare. Salonul in care este internata femeia este pazit in permanenta. Fatul este de sex masculin si cintareste 3,2 kilograme.

Eugenia Bobeanu, de 23 de ani, din satul Floresteni, orasul Tirgu Carbunesti, nu a spus nimanui ca este insarcinata si ca urmeaza sa aiba un copil. Pentru ca nu se simtea bine, fata a intrat marti dupa-amiaza in casa parintilor sai din Floresteni, pentru a se odihni. Intr-una din camere se mai afla si bunica acesteia, grav bolnava, care nu a realizat ce se intimpla in camera alaturata. In momentul in care a simtit durerile facerii si si-a dat seama ca urmeaza sa nasca, fata a intins o patura pe jos, unde a si nascut. Dupa ce s-a asigurat ca nou-nascutul nu mai este in viata, tinara l-a pus intr-o plasa, pe care a ascuns-o dupa pat. Vazind ca nu mai iese din casa, tatal fetei a intrat in camera acesteia si a observat ca fiica sa este cam palida. El a crezut ca tinara a facut hepatita si a chemat salvarea care a transportat-o pe Eugenia la Spitalul din Carbunesti.

„Ne-a spus ca l-a facut din flori“

Dupa ce a trecut pe la Sectia de boli infectioase a Spitalului din Tirgu Jiu, Eugenia Bobeanu a fost trimisa la ginecologie. Medicii au sesizat ca este vorba de o nastere si au intrebat-o pe tinara unde este copilul.

„Am consultat-o si am vazut ca este vorba de un copil. Am intrebat-o daca a fost un fat mare si mi-a facut semn din mina ca da. I-am solicitat sa ne spuna unde este copilul si a zis ca il are acasa. M-am dus spre telefon, insa m-a oprit si mi-a zis ca fatul este in plasa cu haine cu care a venit. Am cautat si, intr-adevar era acolo. Un copil nascut la termen, cu cordonul ombilical netaiat de la placenta, in greutate de 3,2 kilograme. Ne-a spus ca l-a facut din flori“, a declarat Dumitru Patrascoiu, seful Sectiei ginecologie, din cadrul Spitalului Judetean din Tirgu Jiu.

Fata este pazita pentru a nu se arunca pe fereastra

Pentru ca exista pericolul ca Eugenia Bobeanu sa fuga din spital sau sa faca o criza, doi politisti o pazesc in permanenta. Cu toate ca procurorul Diaconescu a discutat ieri cu femeia, aceasta a refuzat sa dea prea multe detalii in legatura cu cele intimplate. Procurorul Diaconescu a declarat ca va reveni la spital cind tinara se va mai linisti. Trupul micutului a fost trimis la morga spitalului, unde astazi urmeaza sa se efectueze autopsierea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS