Acasă Local Copiii saraci - abonati la Cantina sociala din Tirgu Jiu

Copiii saraci – abonati la Cantina sociala din Tirgu Jiu

-

Cantina sociala din Tirgu Jiu s-a transformat intr-o cantina a copiilor, pentru ca acestia reprezinta peste 90% din totalul persoanelor care iau masa aici. Aproximativ 300 de copii din oras depind de mincarea pe care parintii lor vin sa o ia de la cantina in borcane, pentru ca acasa sa o imparta la toata familia. Cu aproape o ora inainte de servirea mesei, la cantina incep sa apara zeci de parinti. Uneori, acestia isi mai aduc si copiii ca sa-i ajute sa duca plasele cu piine, cu borcane si bidoane cu ciorba, conservele si pachetele de biscuiti. „Sint familii care au cite sapte-zece copii. Din portia copiilor maninca si cei care nu au dreptul la portie la cantina sociala“, a spus Lizica Pirvu, directoarea cantinei.

„Cel mai mult se bucura atunci cind se dau dulciuri“

Multi dintre copiii care maninca la cantina sint elevi si nu vin sa-si ridice masa pentru ca le este rusine sa nu se afle la scoala unde maninca. Abonatul cel mai mic al cantinei saracilor este un copil de un an, virsta la care se poate acorda asistenta sociala. Cornel Predea are 26 de ani si vine zilnic sa ia masa pentru fetita sa de doi ani. „Am un salariu de 1.390.000 de lei, din care trebuie sa traim patru persoane. Fetita mea are doi ani si pentru ea vin aici sa iau mincare. Cel mai mult se bucura atunci cind se dau dulciuri. Deocamdata, nu merg la serviciu pentru ca sint in concediu de ingrijire a copilului. Mai am un baietel de aproape un an . In curind o sa aiba si el dreptul sa manince la cantina“, a povestit barbatul.

ȘTIRI VIDEO GdS

DSP Dolj a suspendat activitatea în sala de sport de la Leu

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Dolj au fost în control la sala de sport de la Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu“ din Leu, în urma articolului din Gazeta de Sud prin care se semnalau condiţii improprii pentru copii.