Acasă Local Dolj Ambulanta va trebui sa renunte la atelierul de reparatii

Ambulanta va trebui sa renunte la atelierul de reparatii

-

100 de milioane de lei este suma pe care Serviciul de Ambulanta Dolj o primeste lunar pentru desfasurarea activitatii.

Aceasta este concluzia la care a ajuns conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Dolj, dupa ce a aflat bugetul repartizat de Casa de Asigurari de Sanatate Dolj pentru anul in curs.

„Serviciul de Ambulanta Dolj va primi lunar 3,8 miliarde de lei, in conditiile in care numai necesarul salarial este de 3,7 miliarde de lei. Ramin 100 de milioane pentru toate celelalte cheltuieli: carburanti, piese de schimb, medicamente si materiale sanitare etc. Este aberant sa iti imaginezi ca serviciul de Ambulanta poate sa de descurce cu acesti bani“, a declarat dr. Constantin Ecobici, directorul DSP Dolj.

Masuri disperate

Situatia grava in care este Serviciul de Ambulanta Dolj din cauza subfinantarii va face obiectul unei discutii la nivelul Prefecturii Dolj. Pina la gasirea unei solutii, Directia de Sanatate Publica a venit cu doua propuneri pentru reducerea cheltuielilor. Una dintre ele se referea la diminuarea fondului de salarii prin disponibilizarea unei parti din personal. Ideea a fost respinsa insa din start pe considerentul ca Serviciul de Ambulanta Dolj are si asa prea putini salariati (370, fata de 700 cit prevad normativele Ministerului Sanatatii si Familiei).

Singura varianta ramasa ar fi tot reducerea de personal, prin desfiintarea atelierului mecanic si disponibilizarea celor 15 angajati care isi desfasoara activitatea aici. Se presupune ca, in felul acesta, Serviciul de Ambulanta se poate debarasa de o activitate pe care oricum nu o presta, atelierul fiind folosit in ultima vreme cam rar pentru repararea autospecialelor, din lipsa de bani pentru piese de schimb. Sa vedem insa ce se va intimpla in acest caz cu ambulantele care se defecteaza. Vor fi trase pe dreapta?

ȘTIRI VIDEO GdS

Doi tineri au fost găsiți morți într-o mașină, în Bacău

Un tânăr de 19 ani şi iubita lui de 16 ani, au fost găsiţi morţi în dimineaţa zilei de luni, într-o maşină parcată pe o stradă din comuna Secuieni, judeţul Bacău.

Warner Bros a anunțat când va apărea „The Matrix 4“

Cel de-al patrulea film din seria cinematografică „The Matrix“ şi lungmetrajul „The Flash“ vor fi lansate pe marile ecrane în 2021 respectiv...