7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAlimentele din bucataria Spitalului Judetean Mehedinti sint furate cu autoturismul institutiei

Alimentele din bucataria Spitalului Judetean Mehedinti sint furate cu autoturismul institutiei

Reprezentantii Sindicatului Ambulanta din Serviciul Judetean de Ambulanta Mehedinti, organizatie sindicala care are 48 de membri, spun ca au trimis un memoriu ministrului sanatatii si familiei cu neregulile care se petrec in institutie. Ei sesizeaza ca actuala conducere a incercat de mai multe ori sa schimbe liderii de sindicat, prin organizarea unor sedinte care ulterior s-au transformat in sedinte de sindicat, a schimbat abuziv seful compartimentului miscare, a incadrat mai multi oameni decit era nevoie si a transformat un autoturism de interventie rapida- tip paramedic, primit ca donatie din partea englezilor, intr-o ambulanta obisnuita.

„Memoriul nu a ajuns decit la unii subalterni, care l-au trimis spre solutionare doamnei directoare Stelica Ciobotea, de la Directia de Sanatate Publica (DSP) Mehedinti. Dumneaei nu a verificat neregulile semnalate de noi, dar a dat memoriul doamnei directoare Veropaieff, ca sa ne dea in judecata pentru ca am calomniat-o. Procesul a avut loc la Severin, dar noi am sustinut cu martori si acte cele relatate“, a spus Ionel Paun, vicepresedinte al Sindicatului Ambulanta Mehedinti.

Medic Aurelia Veropaieff, directoarea Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti, a catalogat afirmatiile sindicalistilor drept neadevaruri, declarind ca nu are cunostinta de un memoriu, care, chiar daca ar fi fost trimis ministerului, „nu a fost luat in considerare, deoarece afirmatiile pe care le continea erau inexacte“. Sindicalistii spun ca au trimis un memoriu similar si la Directia de Sanatate Publica Mehedinti, in care solicitau schimbarea conducerii, dar li s-a pus in vedere, prin adresa nr. 638, ca „actuala conducere nu poate fi schimbata din functie, fiind pusa cu delegatie“.

Directoarea DSP Mehedinti, dr. Stelica Ciobotea, a spus ca nu a primit un memoriu din partea sindicalistilor si nici nu poate schimba directorul de la Serviciul Judetean de Ambulanta, „pentru ca asa vor patru soferi“.

„Sub diferite amenintari, i-a obligat pe salariati sa mai faca doua sindicate“

Sindicalistii sustin ca deoarece Federatia a solicitat sa fie respectat contractul colectiv de munca la nivel de ramura, conducerea a incercat de mai multe ori sa schimbe liderii de sindicat, prin organizarea unor sedinte care, ulterior, s-au transformat in sedinte de sindicat.

„Nu a reusit acest lucru si atunci, sub diferite amenintari, i-a obligat pe salariati sa mai faca doua sindicate, iar cei care nu s-au retras de la vechile sindicate au fost sanctionati sub diferite pretexte; a schimbat abuziv seful de compartiment miscare si exploatare auto, angajind inca unul; de un an sint platiti doi sefi de compartiment, iar pentru a indrepta situatia au modificat organigrama, creind pentru noul sef un post de director tehnic, pe care l-a si ocupat fara concurs“, a spus Ionel Paun. Alte acuzatii privesc plata unui asistent in plus, la punctele de ambulanta Orsova, Baia de Arama, Strehaia, timp de doi ani, „deoarece erau cinci soferi si sase asistenti, deci unul a stat“. Potrivit medicului Aurelia Veropaieff, posturile respective au fost cistigate in urma unor concursuri aprobate la nivel central, iar numarul personalului „se incadreaza in organigrama de functionare a respectivelor puncte de ambulanta orasenesti“.

„Transportam alimentele cu o masina frigorifica pentru a pastra conditiile de igiena“

Cea mai grava acuzatie pe care o aduc sindicalistii este cea legata de faptul ca din bucataria Spitalului Judetean se fura mincare cu masina Serviciului Judetean de Ambulanta.

Alimentele sint incarcate mai intii in autoturismul MH- 02- PRI, dupa care, ambulanta de interventie rapida, despre care englezii nu au habar ca intre timp a fost transformata in autofurgoneta pentru transportul alimentelor, se opreste in spatele Serviciului Judetean de Ambulanta Mehedinti. De aici, galetile, sacii, pachetele cu alimente sint transferate intr-un autoturism Dacia 1310, proprietate personala, cu numarul de inmatriculare MH – 02 – CIX.

„In nici un caz nu se pune problema sa transportam alimente cu masina Serviciului Judetean de Ambulanta. Noi ducem mincarea de la Spitalul Judetean la sectia TBC, deoarece acolo nu sint conditii bune, dar o transportam cu o masina frigorifica, pentru a pastra conditiile de igiena“, a spus dr. Stelica Ciobotea, directoarea DSP Mehedinti, afirmatiile sale fiind aprobate si de catre directoarea Serviciului Judetean de Ambulanta.

Fotografiile, in care se observa clar cum mincarea este incarcata in masina de interventie a Serviciului Judetean de Ambulanta si, de aici, intr-un autoturism proprietate personala, contrazic insa afirmatiile facute de conducerea DSP Mehedinti, caz in care doar o ancheta din partea institutiilor abilitate ar putea sa limpezeasca situatia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS