Acasă Local Un bar şi două buticuri din Olt au fost inchise din cauza...

Un bar şi două buticuri din Olt au fost inchise din cauza neregulilor

-

Inspectorii Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (OJPC) Olt au efectuat in cursul săptăminii trecute 42 de controale care s-au soldat cu inchiderea unui bar şi a două buticuri, depistarea de produse cu abateri de la legislaţia in domeniu in valoare de 3,5 miliarde lei şi retragerea de la consumul uman a unor produse in valoare de trei milioane lei. De asemenea, agenţii economici in cauză au fost sancţionaţi cu amenzi in valoare de 62 de milioane de lei.

In comuna Bălăneşti, inspectorii OJPC Olt au inchis barul SC ROMIND SRL pentru o perioadă de o lună pină la şase luni, pină la intrarea in legalitate, patronul primind şi o amendă in valoare de cinci milioane de lei. Printre deficienţele constatate s-au numărat lipsa unei surse curente de apă, lipsa unui grup sanitar amenajat şi neafişarea preţurilor la produsele comercializate.

Alţi doi agenţi economici din satul Mărgheni, comuna Brincoveni, s-au ales cu buticurile inchise in urma controlului OJPC Olt. Motivele au fost nefinisarea construcţiilor in care funcţionau şi neasigurarea condiţiilor necesare funcţionării ca magazin mixt, respectiv magazin de alimentaţie publică.

Laptele şi cornul, pantofii, electronicele, apa minerală şi saloanele de frumuseţe sint in vizor

Tot in cursul săptăminii trecute, inspectorii OJPC Olt au efectuat şi controale tematice ce au vizat acţiunea ,,laptele şi cornul? in şcoli, comercializarea incălţămintei şi a imbrăcămintei in bazare, a produselor electronice, a apei minerale, precum şi saloanele care asigură servicii de cosmetică.

Referitor la modul in care se desfăşoară acţiunea „laptele şi cornul“ iniţiată in şcoli, şeful OJPC Olt, Ion Carzon a spus că pină la sfirşitul anului trecut au fost controlate aproximativ 60% dintre unităţile şcolare oltene, iar de citeva săptămini s-au reluat aceste acţiuni de control. El a precizat că in general nu s-au constatat abateri grave, doar săptămina trecută fiind depistate trei şcoli care nu aveau un spaţiu special pentru păstrarea şi depozitarea produselor. In schimb, toate şcolile aveau frigidere.

In zonele Corabia şi Slatina, in citeva tirguri şi bazare au fost găsite textile şi incălţăminte nemarcate, care au fost retrase de la comercializare. De asemenea, comercianţii respectivi nu ofereau bonuri de casă sau certificate de garanţie. Inspectorul-şef al OJPC, Ion Carzon, a precizat că astfel

s-au adeverit sesizările mai multor persoane care reclamau faptul că după numai citeva zile de purtare, incălţămintea sau hainele cumpărate din aceste bazare s-au deteriorat.

In ceea ce priveşte produsele electronice, inspectorii OJPC au constatat că in unele magazine acestea erau vindute fără traducerea instrucţiunilor de folosire, precum şi fără certificat de calitate şi garanţie. Produsele in cauză au fost restrase de la comercializare pină la intrarea in legalitate.

Şeful OJPC Olt a spus că aceste controale tematice se vor incheia la sfirşitul acestei săptămini.

ȘTIRI VIDEO GdS

Handbaliştii revin la treabă

Echipa masculină de handbal Universitatea Craiova reia meciurile oficiale din campionat în acest sfârşit de săptămână. Trupa lui Cătălin Popescu va primi,...