16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalRazie pentru depistarea hoţilor de curent electric

Razie pentru depistarea hoţilor de curent electric

130 de familii au fost debranşate ieri de angajaţii SC Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice Craiova, in urma unei ample razii efectuate in cartierul Craioviţa Veche

Zi de marţi, trei ceasuri rele pentru mulţi dintre locuitorii unei zone din cartierul Craioviţa Veche. Căci, pe la opt dimineaţa, şi-au făcut apariţia zeci de angajaţi ai SC Distribuţie şi Furnizare a Energiei Electrice (SCDFEE), Sucursala Oltenia – Exploatare Craiova, insoţiţi de efective consistente de jandarmi şi poliţişti, pentru a-i depista pe hoţii de energie electrică. Bătind cu patentul in poartă, specialiştii de la ELECTRICA au intrat in fiecare casă pentru a verifica legalitatea alimentării cu electricitate.

„Au, munca mea!“

Electricienii au găsit ce se aşteptau: adevărate palate ori cocioabe dărăpănate alimentate ilegal din reţeaua stradală, instalaţii improvizate, stilpi gata să cadă in capul trecătorilor. Cei prinşi cu miţa-n sac n-au reacţionat violent, de vină fiind, poate, ora matinală, dar şi poliţiştii prezenţi, conduşi chiar de adjunctul şefului Secţiei 1 Poliţie Craiova, comisarul Grigore Păuna. Doar undeva, departe, un ţigan se văita de zor – „Au, munca mea!“ – privind cum e lăsat fără firele electrice trase chiar de el de la stilp. Reţelele ilegale au fost doborite, sute de metri de cablu fiind confiscate.

O reacţie a existat insă, dar nu din partea hoţilor de electricitate, ci din a celor cu „acte in regulă“. „Ar trebui să vină mai des electricienii pe aici, pentru că ţiganii işi pun firele la loc imediat ce pleacă poliţia de aici. Noi sintem in regulă şi plătim de ne usucă, iar alţii fură şi nu păţesc mai nimic“, a declarat Ion Cimpeanu, de pe Aleea II Fermierului. Un vecin de-ai săi, Marian Chiriac, avea o altă supărare, de astă dată pe primărie: „Am păţit-o şi noi o dată. Anu’ trecut ne-am pus un bec pe stradă, da’ ne-au prins şi ne-au amendat cu 500.000 de lei. Am făcut-o de nevoie, pentru că primăria nu ia măsuri să facă şi pe aici iluminat stradal. Treci noaptea pe aici şi, dacă scapi fără să cazi in vreo groapă, e pericol să-şi dea cineva cu ceva in cap. E un intuneric de nici nu vezi pe unde mergi! Nu s-a gindit nimeni din ăi mari să ne pună şi nouă măcar un bec pe stradă“.

„A fost o acţiune reuşită. Din cele 225 de gospodării controlate, in 32 de cazuri era vorba de consumatori frauduloşi, care au fost deconectaţi, urmind să se stabilească valoarea prejudiciului. Alţi 42 de abonaţi au fost deconectaţi pentru restanţe la plata facturilor, iar 56 au fost deconectaţi din cauza instalaţiilor improvizate. Astfel de acţiuni vor continua şi in zilele următoare“, a menţionat ing. Ion Săndulescu, directorul SCDFEE Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS