3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGuvernul scoate acordul social pe 2003 de pe lista de prioritati

Guvernul scoate acordul social pe 2003 de pe lista de prioritati

Executivul nu mai considera prioritara incheierea unui nou acord social cu sindicatele, luind in calcul inceperea negocierilor pentru incheierea unui pact social guvern – sindicate in perioada 2004 – 2007, in perspectiva integrarii europene, a declarat ieri ministrul muncii, Marian Sarbu.

„Nu e nimic surprinzator in faptul ca nu vom incheia un acord social cu sindicatele, pe 2003. La ora actuala, negociem pentru incheierea unui accord social mai de durata, in perioada 2004 – 2007, in perspectiva integrarii europene. Voi prezenta guvernului aceasta propunere, forma eventualului acord urmind sa fie elaborata de-a lungul acestui an“, a precizat ministrul muncii si solidaritatii sociale, la sfirsitul unei intilniri cu reprezentantii marilor confederatii sindicale. La rindul lor, liderii sindicali au spus ca discutiile purtate cu ministrul muncii nu au facut referire la eventualitatea incheierii unei noi paci sociale pe 2003.

„Am spus inca de la inceput ca este exclusa incheierea unui astfel de acord, de vreme ce, la ora actuala, nu mai avem pe ce negocia. Sintem cu mult sub ceea ce inseamna parteneri sociali. Dialogul social insa este o optiune constructiva, la care aderam“, a declarat liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS