23.3 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalColin Powell va prezenta la ONU mai mult informatii decit probe

Colin Powell va prezenta la ONU mai mult informatii decit probe

Secretarul de Stat american, Colin Powell, va prezenta mai mult informatii decit probe, miine, in fata Consiliului de Securitate al ONU, in incercarea de a demonstra ca Irakul ascunde multe lucruri, a afirmat un oficial american, citat de cotidianul egiptean Al-Ahram. „Nu doresc sa ofer sperante desarte“, a declarat directorul de strategii politice din cadrul Departamentului de Stat, Richard N. Haass, care a comparat informatiile pe care le va prezenta Powell cu „un tablou al pictorului impresionist francez Georges Seurat“.

„Vom prezenta mai multe detalii privind activitatile Irakului, astfel ca oricine isi va putea da seama ca Bagdadul ascunde unele lucruri, obstructionind munca inspectorilor“, a declarat Haass. El a adaugat ca vor fi prezentate fotografii ale unor depozite continind 30.000 de focoase militare, care pot transporta incarcaturi chimice si a precizat ca „se intimpla foarte rar ca serviciile de informatii, fie ca sint americane, ruse sau egiptene, sa furnizeze dovezi atit de exacte“. Colin Powell afirmase ca „prefera sa fie in stare sa prezinte dovezi de genul celor“ dezvaluite la 25 octombrie 1962 de catre ambasadorul Statelor Unite la ONU, Adlai Stevenson, care prezentase fotografii atestind amplasarea unor rachete sovietice in Cuba.

Washingtonul „va explica si modul in care Irakul limiteaza spatiul de miscare al inspectorilor, interzicindu-le oamenilor de stiinta sa acorde interviuri si ascunzind ceea ce detin“ in materie de arme interzise, a adaugat oficialul american. Haass a mai afirmat ca informatiile pe care le va prezenta Powell „sint asemanatoare cu punctele pe care le desena pictorul impresionist Seurat, care, privite in ansamblu, reprezinta forme si figuri“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS