16.6 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalReduceri de 35% din facturile pe luna decembrie pentru locatarii din Tirgu Jiu

Reduceri de 35% din facturile pe luna decembrie pentru locatarii din Tirgu Jiu

Conducerea societatii AQUATERM impreuna cu reprezentantii Primariei Tirgu Jiu au facut estimari privind reducerea de care vor beneficia cetatenii la factura din luna decembrie. De aceasta micsorare a facturiii vor beneficia locatarii blocurilor necontorizate. Conducerea societatii de furnizare a agentului termic estimeaza ca facturile din luna decembrie vor deveni, dupa recalculare, cu 35% mai mici.

Aproximativ aceleasi valori ale facturilor vor fi mentinute si pentru luna ianuarie „Este un calcul estimativ. Reducerile pot fi mai mici sau mai mari cu citeva procente. Se va face o medie pe oras a facturilor la blocurile contorizate. De aceasta data, nu se va lua in calcul suprafata radianta, ci suprafata locativa a apartamentului“, a spus Ion Popescu, directorul AQUATERM

Rau-platnicii, depistati prin anchete sociale

Ordonanta privind acordarea unor facilitati populatiei pentru plata energiei termice a pus in miscare autoritatile locale, care le-au cerut administratorilor de asociatii sa aduca liste cu toti datornicii care au restante mai mari de cinci milioane de lei si mai vechi de trei luni. Pe baza acestor liste, reprezentantii Serviciului de Protectie Sociala vor face anchete pentru a depista familiile care pot beneficia de ajutoare de urgenta sau de credite fara dobinda pentru achitarea restantelor. Tot pe baza anchetelor sociale vor fi depistati si rau-platnicii, care va trebui sa suporte consecintele legii. Autoritatile locale din Tirgu Jiu trebuie sa centralizeze datele pina la inceputul lunii martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS