21.6 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMedicul si pacienta s-au batut intr-un cabinet ginecologic din Severin

Medicul si pacienta s-au batut intr-un cabinet ginecologic din Severin

• „Mi-a dat o palma peste fata, de am vazut stele verzi!“ • „A reusit sa ma puna la zid si, cu miinile, ma tinea de git…“

„N-am stiut cum sa stau pe masa si mi-a spus sa ma dau jos ca s-a saturat de animale de-astea. Mi-a dat o palma. I-am replicat si eu si i-am dat o palma“. Asa a inceput scandalul dintr-un cabinet de ginecologie din Drobeta Turnu Severin, care a continuat cu unghii infipte in git si imbrinceli printre aparate medicale. Totul, in vazul altor paciente, care isi asteptau rindul la usa cabinetului.

O tinara din Drobeta Turnu Severin sustine ca medicul sef al unui cabinet de ginecologie din municipiu a luat-o la bataie, chiar in incinta laboratorului unde se dusese pentru o consultatie. Rebeca Miclau, de 24 de ani, spune ca pe 27 ianuarie, in jurul orei 16.00, a mers la cabinetul dr. Elena Hinoveanu si si-a asteptat rindul pentru o examinare medicala.

„Era pentru prima data cind mergeam la un astfel de cabinet pentru o problema ginecologica. Am stat aproximativ doua ore sa astept, pina cind celelalte persoane, care aveau nevoie de alte interventii, au iesit din sala, iar in jurul orei 18.00 am intrat in cabinet.

I-am spus doamnei doctor ca sint putin inhibata, deoarece nu stiam cum se procedeaza in asemenea cazuri“, spune Rebeca Miclau.

„Mi-a spus sa ma dau jos ca s-a saturat de animale de-astea!“

Rebeca Miclau spune ca tot scandalul a izbucnit in momentul in care i s-a indicat sa se deplaseze cu citiva centimetri mai jos pe masa ginecologica.

„N-am stiut cum trebuie sa stau si, probabil, ca nu am facut ceea ce trebuia pentru ca mi-a spus sa ma dau jos ca s-a saturat de animale de-astea. I-am replicat atunci ca nu poate sa-mi spuna asa ceva intr-un cabinet privat, dar mi-a dat o palma peste fata de am vazut stele verzi. Mi-a spus ca nu am dreptul sa-i spun ce sa faca, ca ea e sefa si nu o deranjeaza nimeni. In momentul urmator, i-am replicat si eu, cu aceeasi violenta, si i-am tras o palma“.

Palmele aplicate de o parte si de cealalta au degenerat intr-o adevarata bataie, in cabinetul de ginecologie, printre aparate. „Doamna doctor, fiind mai puternica, a reusit sa ma puna la zid si, cu miinile, ma tinea de git, iar cele doua asistente au incercat sa intervina si sa calmeze situatia. Am si o martora, care a vazut cele intimplate“, a declarat Rebeca Miclau.

Conflictul se muta din cabinet la Judecatorie

Dr. Elena Hinoveanu a spus ca nu a mai intilnit un asemenea caz, in care un pacient sa o loveasca: „Este pentru prima data cind mi se intimpla asa ceva. Nu i-am spus decit sa se dea mai jos cu citiva centimetri, ca sa o pot consulta. I-am vorbit frumos, dar ea a inceput sa tipe. A coborit, s-a repezit la mine si m-a aruncat peste aparate, lovindu-ma peste fata“.

Cazul a ajuns si in atentia politistilor, care au sfatuit-o pe tinara sa depuna o plingere, dar si a Colegiului Medicilor Mehedinti, ai carui reprezentanti au declarat ca, daca faptele se vor adeveri, i-ar putea aplica medicului un avertisment. Conducerea cabinetului de ginecologie severinean intentioneaza s-o actioneze in judecata pe Rebeca Miclau, pentru ultraj. In aceste conditii, conflictul din cabinetul de ginecologie s-ar putea muta pe culoarele Judecatoriei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS