25.1 C
Craiova
marți, 21 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDouă familii şi-au incurcat morţii

Două familii şi-au incurcat morţii

Două familii din judeţul Olt care aveau de ridicat doi morţi de la morga Spitalului de Urgenţă din Craiova au incurcat cadavrele. Mai departe, Florea Tămbălău a ajuns in groapa lui Florea Dumitrescu. Acum, după ce s-a făcut lumină, familia Dumitrescu va da in judecată Spitalul de Urgenţă din Craiova.

Cu două duminici in urmă, Florea şi Dumitru Tămbălău, doi dintre cei cinci copii ai lui Andrei Tămbălău, de 62 de ani, din comuna Vilcele – Olt, şi-au găsit tatăl ingheţat bocnă in casa in care trăia singur de mai mulţi ani. Cei doi l-au dus pe acesta a două zi la Spitalul Judeţean Slatina, dar medicii de aici le-au spus că nu pot face mare lucru din cauza aparaturii deficitare şi i-au sfătuit să-l ducă la Bucureşti sau la Craiova. In cele din urmă, Andrei Tămbălău a fost adus cu o ambulanţă la Spitalul de Urgenţă din Craiova, unde a fost internat pentru a fi operat. In noaptea de 22/23 ianuarie, Florea Tămbălău a aflat că tatăl său murise cu o zi inainte pe masa de operaţie, drept pentru care trebuia să se prezinte la morga spitalului craiovean pentru a-şi lua mortul acasă. A două zi de dimineaţă, surpriză: cadrele medicale i-au arătat lui Andrei Tămbălău un mort care nu semăna neam cu tatăl lui.

„Mi-au zis doar atit: «Uite-l acolo, pe masă. Ia-l pe care vrei!»… Cind m-am uitat la cadavrele de acolo am rămas statuie: tata nu era! Le-am spus de asta celor de acolo, dar ei au zis să mă mai uit o dată, că trebuie să fie. Degeaba! Cind s-au convins şi ei de ce le spusesem era prea tirziu. Am aflat apoi că cineva venise mai devreme cu o oră la morgă, tot din judeţul Olt, şi luase cadavrul unui om care părea să aibă aceeaşi virstă cu tatăl meu“, povesteşte Florea Tămbălău.

„Am crezut că l-au ras la morgă!“

Celălalt mort este Florea Dumitrescu, din comuna Cungrea. Omul s-a lovit la cap intr-o sală de judecată la Slatina. Nora acestuia, Alexandra Dumitrescu, povesteşte: „Se lovise rău şi nu se ştia dacă mai scapă. L-am dus de la Slatina la Craiova, unde a decedat in noaptea de 22/23 ianuarie. A doua zi, soacră-mea şi fratele acesteia au mers la morga spitalului din Craiova ca să-l ia incoace. Cind au ajuns acolo au văzut că nu prea semăna cu el, dar au crezut că aşa arată morţii după ce mor!… In plus, salariaţii de la morgă nici nu i-au lăsat să se uite mai bine la el. L-au imbrăcat tot cei de acolo repede şi… ni l-au dat acasă“.

La inmormintare, coşciugul lui Florea Dumitrescu a fost ţinut descoperit, dar nici in ultimul ceas oamenii nu şi-au dat seama că bocesc un străin. „Noi am văzut că nu mai avea mustaţă, dar am crezut că l-au ras cei de la morgă. Apoi oamenii din sat au zis şi ei că mortul se mai schimbă la faţă după ce «se duce», aşa că l-am lăsat cum era, fără să ne gindim la altceva“, spune sora decedatului Florea.

Fără să bănuiască nimic, familia Dumitrescu şi-a ingropat mortul convinsă fiind că el este.

Inştiinţate de incurcătură, autorităţile din comuna Vilcele au promis familiei Tămbălău că o vor ajuta să-şi aducă mortul adevărat acasă. Membrii familiei Dumitrescu din comuna Cungrea regretă ce s-a intimplat, dar spun că nu a fost nimic intenţionat. Ei sint gata să-i ajute pe cei cărora le-au ingropat greşit mortul ca să il dezgroape şi să-l ia acasă, insă aşteaptă ca „ceilalţi“ să le plătească măcar o parte din cheltuielile de inmormintare.

In acelaşi timp, familia Dumitrescu se pregăteşte de „tămbălău“: ea va da in judecată conducerea Spitalului de Urgenţă din Craiova şi va cere despăgubiri de cel puţin 50 de milioane de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS