13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDisparitia a doi copii a pus pe jar localnicii din Ciupercenii Noi

Disparitia a doi copii a pus pe jar localnicii din Ciupercenii Noi

Sute de sateni din Ciupercenii Noi, judetul Dolj, au batut zeci de kilometri, in cautarea unor copii care au plecat de acasa sa prinda iepuri pe cimp.
Localnicii i-au cautat in toate gropile, fintinile, catunele si padurile de la Dunare pina la Poiana Mare si Desa. Cautarile lor au fost insa zadarnice. Micutii parca au fost inghititi de pamint. Pentru ca de trei zile nu au gasit nici o urma, parintii au cerut si sprijinul politiei si al jandarmeriei.

Catalin Oprisan si Ionut Uta, ambii de 11 ani, din comuna doljeana Ciupercenii Noi, erau colegi de banca. Ei erau in clasa a IV-a si aveau note bune la invatatura.

Luni, 20 ianuarie, dupa ore, copii au stabilit sa mearga pe cimp sa caute capcanele puse de sateni, ca poate gasesc iepuri.

„A venit acasa, a aruncat ghiozdanul in pat si a fugit. Nici nu a stat sa manince. Zicea ca se duce sa se joace cu Catalin nu stiu pe unde. L-am intrebat cind isi face lectiile si din usa mi-a spus ca mai tirziu. A fost ultima data cind l-am vazut“, a spus cu lacrimi in ochi bunicul lui Ionut, Ion Poiana.

Localnicii povestesc ca micutii s-au jucat un timp intr-o capita de fin, in apropierea casei lui Ionut, dupa care au disparut.

Vazind ca se face tirziu si copiii nu mai ajung acasa, parintii au inceput sa isi faca griji.

„Pe la ora 15.00, cind am vazut ca nu mai ajunge acasa, m-am dus dupa el. Inainte de a se intilni cu Ionut, a lasat-o pe sora-sa la sora lui Ionut. Fata a venit singura acasa. Atunci am intrat in panica si m-am dus sa il caut. Si de luni, zi si noapte, asta fac, il caut“, a spus Dorin Oprisan.

Parintii povestesc ca urmele pasilor celor doi copii duceau la viile satenilor din capatul ulitei. „Dar umele erau dus si intors. Altele nu se mai vedeau pe zapada“, spune Dorin Oprisan.

Tot satul este in alterta

Disparitia celor doi copii a alertat tot satul. De trei zile, peste 250 de oameni au scotocit prin toate catunele, gropile, fintinile si padurile de pe o raza de 20 de kilometri in jurul comunei. Pentru ca nu au gasit nici o urma pina acum, localnicii nu cred ca micutii au fost sfisiati de fiare salbatice. Ei cred mai degraba ca au fost rapiti.

„Daca erau mincati de animale, gaseam o bucata din hainele lor, o gheata, gaseam urme de singe, resturi de oase. Daca se intimpla sa cada in vreo fintina, cadea unu, dar nu amindoi. Dar nu am gasit nimic, nimic. Parca i-a inghitit pamintul“, a spus Mitel Sinchie, consatean care a contribuit si el la cautarea copiilor.

Satenii s-au impartit in patru echipe si fiecare formatie are repartizata o anumita zona. Pina acum, cautarile lor au fost zadarnice. „Din pacate, de trei zile s-a mai topit zapada si urmele s-au sters, nu mai putem sa vedem mare lucru“, se plinge un satean.

Familiile Oprisan si Uta nu cred ca cineva vrea neaparat sa le faca rau. „Din cite stim noi, nu avem nici un dusman. Copilul invata foarte bine la scoala, era premiant“, a spus mama lui Catalin.

Batrinii din sat sint inspaimintati. Ei spun ca de cind se stiu nu au mai pomenit asa ceva.

A fost consultata si vrajitoarea de la Maglavit

Ajutate de sateni, familiile Uta si Oprisan nu renunta la cautari. Disperati, sotii Oprisan au mers si la o vrajitoare, la Maglavit, sa o consulte. Aceasta le-a ghicit in bobi si le-a spus ca „Ionut si Catalin sint inghetati pe cimp, intre Poiana Mare si Desa“. Cum au auzit, plini de speranta, au plecat intr-acolo citiva sateni impreuna cu Dorin Oprisan. „Da’ unde nu i-am cautat?! Am scotocit pamintul de la Dunare pina la Poiana Mare si Desa. Am luat la pas fiecare bucatica de pamint. Nici urma de Ionut si de Catalin. Nu stim unde sa ii mai cautam“, a spus Ion Gioarca, satean.

Desi si-a pierdut speranta ca ii va mai gasi in viata, tatal lui Catalin a cerut sprijinul politiei. El ar vrea ca in zona sa fie trimise trupe de jandarmi si ciinii dresati, care sa ii caute pe micuti.

In momentul disparitiei, Ionut Uta purta un pulover gri, peste care avea o vesta de lina in dungi alb cu negru, pantaloni negri si cisme de cauciuc de culoare albastra. Pe cap avea un fes gri.

Catalin Oprisan era imbracat cu pantaloni de culoare neagra, un pulover verde, peste care purta o vesta de culoare neagra, iar in picioare avea ghete negre.

Cine poate da informatii despre cei doi copii disparuti este rugat sa sune la cea mai apropiata sectie de politie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS