13.9 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorj„Cumpar viata! Ofer recompensa !“

„Cumpar viata! Ofer recompensa !“

O tinara din Gorj isi cauta prin mica publicitate un donator care sa-i cedeze un rinichi, singura sansa de a trai pentru a-si creste copiii. Sumele pe care potentialii donatori le cer variaza intre 7.000 si 20.000 de dolari, bani pe care familia Corobaianu nu are de unde sa-i stringa.

Melania Corobaianu si-a depistat boala acum un an si jumatate, cind doctorii i-au spus ca rinichii sai sint nedezvoltati. De atunci ea vine, de doua sau de trei ori pe saptamina, la dializa. Pentru ca locuieste intr-o localitate din Gorj, femeia trebuie transportata cu salvarea la Spitalul din Tirgu Jiu, drum care a devenit chinuitor dupa sedintele de dializa care dureaza patru ore.

Singura sansa de viata pentru Melania este un transplant, dar membrii familiei nu sint compatibili sau au, la rindul lor, probleme de sanatate. Femeia

s-a gindit atunci sa dea un anunt la mica publicitate, oferind si o recompensa pentru cel care va fi de acord sa-i doneze un rinichi. Initial, familia Melaniei a sunat la un anunt aparut intr-un ziar local, dar suma pe care a cerut-o donatorul a fost exorbitanta. „Am sunat la acel anunt, dar ne-a cerut 20.000 de dolari, suma pe care nu o pot stringe orice as face“, a spus tinara.

Viata Melaniei, estimata la 8.000 de dolari

Un var al Melaniei s-a oferit sa se ocupe de gasirea unui donator, iar prin intermediul unor prieteni si de stringerea unei sume de bani pentru a cumpara rinichiul. Daniel Armasoiu a dat anunturi la mica publiciate si a inceput sa negocieze cu cei care sunau. In doua saptamini, au sunat cam sapte-opt persoane. Aproape toti au fost barbati. Nu si-au spus numele, nu au lasat nici un numar de telefon. Au spus ca au sunat pentru a se informa. Cind i-am intrebat cit ar cere daca ar dona rinichiul, cei mai multi au spus sume in jur de 7-8.000 de dolari. Eu sper sa mai putem negocia pentru ca nu stiu daca avem de unde stringe banii“, a spus Daniel Armasoiu.

Pe lista de asteptare, femeia are in fata alti 4.000 de bolnavi

Melania spune, la rindul sau, ca ii intelege si pe cei care cer bani pentru ca si pentru ei operatia prezinta un anumit risc. Femeia spera insa ca va gasi pe cineva care sa accepte o suma mai mica pentru ca mai sint multe alte cheltuieli de suportat cu transportul si cu spitalizarea. Tinara s-a inscris si pe o lista de asteptare la o clinica medicala din Bucuresti. In fata Melaniei mai sint insa 4.000 de persoane care asteapta un donator, iar tinara crede ca nu are nici o sansa din acest punct de vedere. Pentru a-si ajuta mama, cele doua fetite ale Melaniei au inceput sa scrie la tot felul de emisiuni in speranta ca vor gasi un donator.

„Colegii de clasa ai fetitelor mele au semnat scrisori, alaturi de diriginti, pe care le-au trimis la emisiunile televizate. Primarul din localitate a anuntat si el pe toata lumea, in speranta ca se va gasi un donator. Sper ca, pina la urma, sa apara un om milostiv“, a mai spus Melania.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS