28.1 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDolj„Stema noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi...“

„Stema noastra cea de toate zilele da-ne-o noua astazi…“

Arhitectul sef al judetului Dolj, Dumitru Cernatescu, a devenit un fel de bursa a ideilor pentru primarii de comune, care sint obligati de lege sa elaboreze stema localitatilor. Ministerul Administratiei Publice a cerut anul trecut tuturor unitatilor administrativ-teritoriale sa elaboreze machetele si documentatiile necesare pentru aprobarea de catre guvern a stemelor municipiilor, oraselor si comunelor.

„Fiecare primar trebuie sa caute citeva simboluri care reprezinta comuna, sa le dea o forma grafica si sa le prezinte comisiei judetene, care le va transmite Comisiei Nationale de Heraldica si Genealogie a Academiei Romane“, a precizat Dumitru Cernatescu. In lipsa de idei, primarii au profitat de convocarea de ieri de la prefectura pentru a trece prin biroul arhitectului sef al judetului sa se intereseze si de cum trebuie sa arate stema.

„Faceti o convocare cu toti oamenii de cultura din sat si alegeti citeva simboluri. Este imposibil sa nu aveti un profesor de desen la scoala din comuna, care sa intocmeasca o schita“, a fost recomandarea pe care au primit-o.

Unora le-a picat imediat fisa: un monument din comuna, ba chiar si sediul primariei ar putea deveni stema imprimata pe actele oficiale. Totusi, dupa prezentarea schitelor, se va face o selectie, deoarece multi primari ar putea gasi simboluri comune.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS