28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMoartea caprioarei la Bratovoiesti

Moartea caprioarei la Bratovoiesti

Trei barbati sint cercetati de politie, fiind acuzati de braconaj. Miron Marius Tepurin, Vergica Pirvu si Florica Gheorghe au fost audiati citeva ore la Postul de Politie Bratovoiesti dupa ce in locul pe unde se deplasasera cei trei s-a gasit un cerb lopatar impuscat.

Padurarul Alexandru Nicola a observat marti seara un autoturism suspect, care se deplasa de la Bratovoiesti la Rojiste, iar apoi a fost informat ca in zona respectiva s-au tras focuri de arma.

„M-au anuntat de la cantonul vecin ca au auzit un foc de arma. M-am dus la Dacia pe care o vazusem eu si mi s-a parut ca oamenii din masina pindeau vinat. Am anuntat politia din comuna si ne-am dus la ei. In masina aveau doua arme, iar acolo unde oprisera autoturismul era un caprior impuscat“, a spus Alexandru Nicola, padurarul de la cantonul din Bratovoiesti.

Cei trei barbati suspectati de politie neaga insa ca ar avea vreo legatura cu animalul ucis: „Pe noi ne-a oprit in trafic. Am avut armele in masina, dar erau dezmembrate pe bancheta din spate. N-avem nici o legatura cu capriorul impuscat“, a spus Marius Tapurin, posesorul celor doua arme de vinatoare.

In luna noiembrie a anului trecut, in Bratovoiesti a mai avut loc un incident similar, cind trei barbati au impuscat un cerb lopatar, iar apoi au incercat sa fuga de anchetatori si l-au lovit pe padurar cu o bita in zona capului.

Daca vor fi gasiti vinovati de impuscarea cerbului, cei trei risca o pedeapsa cu inchisoarea de la trei la 15 ani si suspendarea dreptului de a mai participa la vinatoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS