16.7 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDetinutii din PMT- mai curati, cu o respiratie mai proaspata!

Detinutii din PMT- mai curati, cu o respiratie mai proaspata!

Igiena detinutilor din Penitenciarul de Minori si Tineri (PMT) Craiova s-a imbunatatit simtitor, incepind de ieri. De „vina“ sint scotienii, care le-au trimis, prin intermediul organizatiei World Vision, 540 de pachete continind sapun, pasta si periute de dinti, sosete, calendare si, pentru cazurile „de forta majora“- cind nu au timp pentru spalatul pe dinti, dar simt cum pH-ul le creste amenintator: pachete cu guma de mestecat. Pachetele provin de la fundatia „Blysthwood Care“, din Callander – Scotia.

Darurile, frumos impachetate in hirtie colorata, au fost deschise cu nerabdare de catre detinuti, bucuria lor fiind impartasita si de cadrele didactice care tocmai predau la ora de igiena tema: „Dantura sanatoasa. Organism sanatos“.

„Organizatia World Vision a fost intotdeauna alaturi de noi in programele pe care le desfasuram la penitenciar. Continutul pachetelor le va fi de folos copiilor si invatatorilor si in campania <<A sti pentru a fi sanatos>>, pe care urmeaza sa o incepem cu ajutorul financiar al Organizatiei Internationale a Femeilor“, a spus Nicoleta Marinescu, presedinta fundatiei „Cuvintul care Zideste“, din cadrul Mitropoliei Olteniei.

Inainte de a pune in practica aspectele teoretice explicate la ora de igiena orala, detinutii le-au multumit celor care le-au trimis cadourile: „Le multumim celor din Scotia ca s-au gindit la noi cu aceste daruri de care aveam nevoie ca sa ne pastram igiena si sa ne spalam si noi ca toata lumea“, a spus Florin Musi, de 20 de ani. Pentru Cristinel Popa, din Piatra Neamt, acesta a fost singurul pachet pe care l-a primit de sase luni, de cind se afla in PMT Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS