14 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitistii au pus victimele sa-i pindeasca pe hoti

Politistii au pus victimele sa-i pindeasca pe hoti

Daca expresia „prindeti hotul si apoi veniti cu el la politie“ parea pina acum o simpla poveste, pentru un severinean ea a devenit adevarata. Persoane ramase neidentificate au intrat, la sfirsitul saptaminii trecute, in locuinta lui Ion Slate, de pe strada Crihalei nr. 57 din Drobeta Turnu Severin, de unde au sustras mai multe bunuri. Politistii sositi la fata locului au facut fotografii si i-au sfatuit pe proprietari sa stea la pinda pina cind apar hotii. „Cind ii vedeti, sunati imediat la 955“, a fost recomandarea omenilor legii.

Potrivit lui Ion Slate, este pentru a treia oara intr-o saptamina cind imobilul este spart. Daca la primele doua spargeri, hotii s-au multumit cu un filtru de cafea, un serviciu de ceai si mai multe kilograme de faina, la ultima, ei au furat carne in valoare de peste un milion de lei si au ravasit intreaga casa.

Proprietarul, care nu era in imobil in momentul spargerii, a sesizat politia. La 45 de minute de la anuntarea spargerii, doi politisti s-au prezentat la locuinta lui Ion Slate.

„Au venit, au facut fotografii, au cercetat casa si au plecat. I-am intrebat cu cine sa iau legatura la politie, sa vad daca se rezolva ceva, dar nu au dorit sa-si decline identitatea, spunind doar ca putem intreba la sediu ce se mai intimpla cu acest caz. Dupa ce au plecat, ne-am gindit ca poate nici nu au fost politisti, dupa cum s-au comportat“, a spus Paula Slate, fiica pagubasului.

„Nu ne venea sa credem ca politistii ne pun sa pindim casa…“

Potrivit proprietarilor casei, cei doi agenti de politie sositi la fata locului le-au recomandat sa organizeze o pinda, iar cind vor aparea hotii, sa sune imediat la politie: „Am ramas pur si simplu blocati, pentru ca nu ne venea sa credem ca politistii ne pun pe noi sa pindim casa si sa le ducem hotul in brate. Dupa ce ca nu s-a facut nimic cu cele doua spargeri anterioare, acum ne mai puneau sa stam si de paza, de parca noi luam salariul lor“, a mai spus Paula Slate.

Cazul a fost adus la cunostinta comandantului Politiei Drobeta Turnu Severin, comisar-sef Alexandru Draghici, de catre reporterii Gazetei de Sud. Verificarile efectuate de conducerea politiei severinene au confirmat cele spuse de proprietarul casei sparte. Cei doi agenti de politie care s-au deplasat la fata locului si-au recunoscut faptele si vor suporta acum consecintele.

Potrivit comisarului sef Alexandru Draghici, cazul celor doi va fi dezbatut in consiliul de disciplina al institutiei si vor fi luate masurile care se impun. Sanctiunea ce va fi aplicata politistilor severineni nu ii multumeste insa pe proprietarii casei, care nu doresc decit sa-si recupereze bunurile furate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS