15.6 C
Craiova
miercuri, 15 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPlanurile de lucru ale noul director general al CNAS

Planurile de lucru ale noul director general al CNAS

Noul director general al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, colonel doctor Cristian Celea, vrea sa-si foloseasca experienta manageriala dobindita ca sef de spital pentru optimizarea fluxurilor si imbunatatirea managementului in sistemul de sanatate. „Am venit cu gindul de a-mi folosi experienta manageriala dobindita, pentru imbunatatirea managementului, in general in structura de sanatate. Cred ca as putea face unele propuneri legate de aplicarea rigorilor managementului medical, in special la nivelul unitatilor spitalicesti, care detin o pondere nepermis de mare din activitatea medicala, cu costurile aferente“, a declarat ieri directorul general al CNAS. Un management riguros presupune existenta unui sistem informatizat bine pus la punct, pentru a putea fi reperate zonele cu probleme si rezolvarea acestora, a adaugat Celea.

Noul director general crede ca imbunatatirea rigorilor auditului, verificarea „la singe“ a conditiilor in care sint acordate serviciile medicale in spitale, respectiv corectitudinea raportarilor, ar putea fi realizate prin constituirea unor echipe mixte de control formate din reprezentantii mai multor ministere. „Ehipele de control actuale sint cunoscute in teritoriu. Poate echipe noi, formate din personal cu experienta, ar permite o verificare corecta a activitatii din unitatile sanitare“, a mai spus Celea.

In calitate de fost director de spital, doctorul Cristian Celea crede ca normele de aplicare a Contractului – cadru ar putea fi imbunatatite, pentru ca sa nu existe confuzii. In acest sens, Celea ar vrea ca, impreuna cu presedintele si vicepresedintii CNAS, Colegiul Medicilor si Ministerul Sanatatii, sa initieze un program de mediatizare a respectivelor documente pentru a fi intelese de catre toata lumea.

Cristian Celea a absolvit Facultatea de Medicina Militara in 1982, dupa care a lucrat in diverse unitati militare, printre care Centrul de Instructie a Marinei-Mangalia. A fost comandant de spital de linie – Bucuresti, a facut specializarea in oftalmologie in Spitalul de Ochi din Bucuresti, iar in 1994 s-a transferat la SRI, unde a preluat functia de director interimar al Spitalului Balotesti, apoi conducerea cabinetului de oftalmologie la Policlinica SRI, sef sectie la Spitalul SRI. A fost loctiitor al Directiei Sanitare a SRI si comandant al Spitalului profesor Doctor „Agripa Ionescu“, de unde a fost transferat la CNAS.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS