21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalPatru braconieri si doi hoti de arbusti - saltati de organele de ordine

Patru braconieri si doi hoti de arbusti – saltati de organele de ordine

• Intr-un ARO, politistii au gasit o pusca de vinatoare, 16 cartuse,
doua cutite cu miner de plastic si o ranita uzata • 1.500 de arbusti din specia Ruscus Aculeatus urma sa ajunga la florariile din Craiova

Patru persoane au fost retinute luni de politistii de frontiera din sectorul Drobeta Turnu Severin, pentru comiterea infractiunii de braconaj.

Asupra celor patru mehedinteni, care nu posedau acte de identitate, s-a gasit o cantitate de 10,5 kg de carne dezosata de vinat si doua picioare de caprioara, ascunse intr-o ranita.

In urma cercetarilor efectuate de politisti, s-a stabilit ca fratii Dan, de 39 de ani, si Adelin Eugen, de 20 de ani, ambii din localitatea Jidostita, judetul Mehedinti, au vinat fara a avea autorizatie, in zona Vodita-Bahna. Cei doi erau asteptati intr-un autoturism ARO de alti doi frati, Felix Constantin, de 30 de ani, respectiv Emilian Ionut, de 29 de ani, din aceeasi localitate, pentru a transporta vinatul la domiciliu.

Politistii de frontiera au gasit in autoturismul de teren o pusca de vinatoare si 16 cartuse, doua cutite cu miner de plastic si o ranita uzata. Cazul a fost predat Inspectoratului Judetean de Politie Mehedinti, pentru continuarea cercetarilor.

Firele de arbusti vor fi inapoiate Ocolului Silvic Turnu Severin

Luni, politistii de frontiera severineni au mai retinut doua persoane, la aproximativ 50 de metri de malul Dunarii, in zona punctului de trecere a frontierei Portile de Fier I, care au sustras din rezervatia naturala a Ocolului Silvic Drobeta Turnu Severin 1.500 de fire arbusti din specia protejata de lege Ruscus Aculeatus, cu scopul de a le comercializa la diferite florarii de pe raza municipiului Craiova.

Cei doi retinuti sint Liviu Nicolae, de 41 de ani, din Calafat- Dolj, si Jean Paul, de 41 de ani, din localitatea Podgoria- Buzau, ambii fara ocupatie. Acestora li s-a intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de furt.

Cazul va fi preluat de IJP Mehedinti, pentru continuarea cercetarilor. Potrivit purtatorului de cuvint al Inspectoratului Judetean al Politiei de Frontiera Mehedinti, inspector principal Mariana Cenea, firele de arbusti, in valoare de 52 de milioane de lei, au fost confiscate si vor fi inapoiate Ocolului Silvic Drobeta Turnu Severin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS