14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024

Stiri diverse

Lovit de o masina in timp ce isi facea nevoile

Un barbat a carui identitate nu a fost inca stabilita a fost lovit vineri de o masina care se deplasa pe raza localitatii Copacioasa- Gorj. Maria Negrulescu, angajata la SC ELCO, conducatoarea autoturismului, nu l-a mai putut evita pe cel care isi facea nevoile chiar pe marginea soselei. Barbatul a fost transportat in stare grava la Spitalul Judetean din Tirgu Jiu, fiind trimis ulterior la Spitalul de Urgenta din Craiova. Barbatul a decedat in salvare. Politia a declansat o ancheta, Mariei Negrulescu fiindu-i prelevate probe de singe, in vederea stabilirii alcoolemiei.

(E.M.)

90 de copii abandonati anul trecut in maternitatea severineana

De la inceputul acestui an, in maternitatea din Drobeta Turnu Severin a fost abandonat un singur nou-nascut, dar parintii s-au razgindit in cele din urma si l-au luat acasa. Potrivit directoarei Directiei Judetene pentru Protectia Copilului (DJPC) Mehedinti, copilul a fost recunoscut de catre tata: „A fost o situatie mai speciala in familie si, in cele din urma, tatal si-a recunoscut fiul, iar dupa discutii cu ambii parinti, acestia s-au hotarit sa-l ia acasa si sa-l creasca“. Din cei 90 de copii abandonati in 2002 in maternitatea severineana, 67 au fost luati acasa de parinti sau chiar de bunici. Pentru 19 copii, DJPC Mehedinti a gasit solutia plasarii lor in grija unor asistenti maternali, iar patru copii au fost trimisi in Dolj si Gorj, deoarece aveau parinti din aceste judete.

(F.L.)

Minerii mehedinteni cu multe concedii medicale vor fi disponibilizati

Programul de restructurare din cadrul Companiei Nationale a Lignitului Oltenia va demara in acest an si se va intinde pina in 2005. Pentru anul in curs este prevazuta externalizarea unor activitati si restructurari de personal, care se vor realiza prin acordarea de plati compensatorii. „Grupurile tinta care vor pleca sint minerii care fac naveta, de la o distanta mai mare de 30 de kilometri, cei care au concedii medicale de 30-40 de zile in 2002 si cei care indeplinesc conditiile de pensionare, normala, pensie anticipata si anticipata partial. Acestia vor pleca prin plati compensatorii, care se ridica la aproximativ 18 salarii medii, iar ca alternativa vor avea si trecerea la societatile care s-au desprins din companie in 2002“, a spus Victor Munteanu, presedintele sindicatelor miniere din Mehedinti.

(F.L.)

Bilete de odihna si tratament pentru pensionari

Casa Judeteana de Pensii Mehedinti a inceput sa distribuie biletele de tratament balnear si odihna, pentru luna ianuarie. Pentru aceasta serie, cererile s-au depus, potrivit regulamentului Casei de Pensii, inca din luna decembrie 2002. De biletele la preturi subventionate beneficiaza atit pensionarii, cit si salariatii din sistemul bugetar. „Avem la dispozitie 4.500 de bilete de tratament, in valoare de 31,8 miliarde de lei, dintre care 126 de bilete sint gratuite. Costul aproximativ al unui bilet este de sase milioane de lei, iar pensionarii vor achita 70% din valoarea pensiei“, a spus Gabriel Preda, directorul Casei Judetene de Pensii Mehedinti. Cele 126 de bilete gratuite vor fi acordate pensionarilor IOVR, veteranilor de razboi, beneficiarilor Decretului Lege 118 si salariatilor care lucreaza in conditii speciale.

(F.L.)

Accident cu doi raniti in comuna Jitaru-Olt

Doua persoane au fost ranite ieri-dimineata pe raza comunei Jitaru- Olt, in urma unui accident rutier care ar fi putut avea un sfirsit tragic. In autoturismul implicat in accident, o Dacia 1300, se aflau patru persoane, printre care si o doctorita de la Spitalul Orasenesc Scornicesti. Cei patru doreau sa ajunga la Slatina. Potrivit Mariei Constantinescu, accidentul a avut loc din cauza ghetii de pe carosabil: „Nu stiu cum s-a intimplat exact, dar imi amintesc numai ca, la un moment dat, masina a inceput sa se clatine, apoi… ne-am rostogolit cu tot cu masina de citeva ori si ne-am oprit in cimp“. Maria Constantinescu s-a ales cu o mina rupta. Cea de-a doua persoana ranita, dr. Claudia Sin, a suferit o contuzie la ochiul sting, nefiind necesara internarea. (M.M.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS