10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPolitisti olteni, la vinatoare de plevusca

Politisti olteni, la vinatoare de plevusca

Dolj / Peste 150 de ofiteri si jandarmi au dat iama in baruri si discoteci

Politistii doljeni au luat cu asalt barurile si discotecile de pe ruta Craiova – Dabuleni. Sute de persoane au fost legitimate si perchezitionate, iar oamenii legii au aplicat amenzi in valoare de zeci de milioane de lei. Aceasta actiune a avut drept scop prevenirea faptelor prin care se tulbura ordinea si linistea publica, dar si prinderea persoanelor care se sustrag cercetarilor, descoperirea celor care poarta arme sau consuma stupefiante si verificarea actelor financiar – contabile de la societatile unde s-au efectuat controalele. Trupele de ordine au avut parte si de putina actiune dupa ce doi hoti de lemne prinsi in flagrant au aruncat cu sticle si au incercat sa-i impiedice pe politistii care incercau legitimarea lor.
Au fost facute verificari si la zece unitati CEC, 18 case de schimb valutar, 44 de case de amanet, 26 de statii PECO, sase magazine de bijuterii, opt oficii postale, 28 de casierii colectoare si doua unitati LOTO – PRONO, iar pentru cele 24 de nereguli depistate la aceste unitati, politistii au aplicat amenzi de 75 de milioane de lei.

Aproape 150 de politisti, mascati si 15 jandarmi au actionat simbata si duminica in peste o suta de baruri, discoteci si unitati de alimentatie de pe raza judetului Dolj.

Razia pe ruta Craiova – Dabuleni a fost coordonata de comisarul Dumitru Florescu, seful Serviciului Criminalistic Dolj, si Constantin Budici, seful Serviciului Ordine Publica Dolj: „Obiectivul acestei actiuni a fost preponderent de prevenire, tinind cont ca in mediul rural continua sa aiba loc fapte prin care se tulbura ordinea si linistea publica si este afectata siguranta cetateanului“, a spus comisarul Budici. Masinile de interventie au plecat din Craiova in jurul orei 18.30, iar prima societate controlata a fost MARCOS TREIDING din Piscu Sadovei. In bar erau citeva persoane care jucau remi „din placere, nu pe bani“, dupa cum au spus cei prezenti. Era destul de devreme si alcoolul nu incepuse sa li se urce la cap. Citiva minori asteptau ore mai inaintate pentru a pleca la discoteca din Sadova.

„E abia 8.00. Pe la 10.00 plecam la discoteca, la Sadova, sa ne distram“, a spus Catalin Dumitru, de 13 ani.

Descinderea politistilor a continuat apoi in satul Listeava, dar nici aici nu s-a gasit mare lucru: perchezitii corporale, legitimari si o persoana amprentata.

„Am facut pe mine cind i-am vazut“

Actiunea a continuat apoi in comuna Bechet. Zona de frontiera si cu o economie mai infloritoare fata de restul comunelor, politistii au intrat prima data in barul P.F.I. Ionele Constantin. Locul era cunoscut trupelor de ordine pentru ca, in urma cu un an, in seara de Craciun, in acest bar a avut loc o tentativa de crima. Nici acum nu s-au gasit persoane care sa bea suc si sa discute de problemele din agricultura. In momentul cind au descins politistii tocmai avea loc o altercatie intre doi consumatori. La aparitia mascatilor, un cetatean mai fricos a facut pe el de frica.

„Eu i-am vazut doar la televizor, in realitate nu i-am vazut niciodata. N-am facut nimic rau, dar mi-a fost frica si sa va spun drept m-am pisat pe mine“, a spus Cojocaru Iulian, de 29 de ani.

Ionel Parnic si Florin Anghel, persoanele care au provocat scandal, au fost amendati cu zece, respectiv cinci milioane de lei pentru tulburarea linistii publice.

Mascatii – intimpinati cu urlete si injuraturi

La discoteca Dont Gou din Dabuleni, trupele de ordine au ajuns in jurul orei 23.00, nimerind in toiul distractiei. Circa cinci sute de tineri isi petreceau seara dansind pe ritmuri de manele. La vederea mascatilor, tinerii au inceput sa urle pentru ca distractia fusese intrerupta. Tinerii au fost impartiti in doua grupe: fetele in stinga, iar baietii in dreapta. Nici una din persoanele controlate nu avea asupra sa arme albe sau de foc si nici stupefiante.

„La noi nu prea sint scandaluri, iar cind mai sint, de cele mai multe le provoaca tinerii care vin din Craiova. Ei vin cu sabii sau cutite. Noi rupem blana din gard“, a spus unul din tinerii din discoteca.

Dupa efectuarea controlului, distractia a reinceput.

Patronul – cel mai vesel din discoteca

Controalele au continuat apoi in discotecile din comunele Piscu Sadovei si Secui. In ultima discoteca controlata, Abbaco, apartinind fiului viceprimarului comunei Teasc, Marin Radu, politistii au aplicat o sanctiune de 11,5 milioane de lei. Tinerii dansau intr-un frig de crapau pietrele, iar la intrare, in loc de bilete primeau stampile: „Sint corecti oamenii, domne! Cind intram ne pune intotdeauna stampila“, a spus un consumator din discoteca.

„L-am sanctionat cu o amenda de 11,5 milioane de lei pe patronul discotecii pentru ca la intrare nu rupea bilete. De asemenea, a fost invitat sa vina cu actele societatii la sediul nostru pentru un control mai amanuntit“, a spus comisarul Budici.

O situatie asemanatoare fusese intilnita si la discoteca din Dobresti, unde biletele nu erau rupte, ci refolosite. Aici, administratorul discotecii MAX 95, care este totodata fratele patronului, era cel mai „cu chef“ dintre persoanele prezente in local. Politistii au sanctionat societatea si au sigilat casieria pentru efectuarea unor verificari mai ample.

Hotii au iesit in fata a sapte masini de politie

La intoarcerea spre Craiova, in comuna Malu Mare, in jurul orei 2.00, in fata coloanei masinilor de politie a iesit o caruta care transporta lemne. Cind au fost semnalizati sa stationeze caruta, conducatorii acesteia au aruncat cu sticle in masinile politistilor, iar apoi au cotit pe o ulita ingusta si au aruncat pe drum lemne pentru a impiedica masinile trupelor de ordine. Hotii au pus la incercare conditia fizica a politistilor, care au reusit imobilizarea lor pe cimp, dupa o urmarire de citeva sute de metri.

„Le-am luat de la o casa parasita, nu le-am furat. Nu eu am aruncat cu sticle si lemne in dvs., ci barbatu-meu“, a spus Cristina Cruceru, femeia care a fost prinsa in flagrant. Din cercetari s-a stabilit ca Ion Soreanu si Cristina Cruceru furasera lemnele din livada primariei.

Prim-adjunct al sefului IJP Dolj, comisar-sef Constantin Petrescu, a spus ca actiunea din acest week-end reprezinta doar inceputul: „Aceasta actiune a avut loc in toate orasele si comunele din Dolj. Ea s-a desfasurat sub supravegherea sefului de inspectorat si vom actiona in acest mod la fiecare sfirsit de saptamina“, a spus Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS