11.7 C
Craiova
marți, 14 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinti / Cartofii, prima tinta a raziei

Mehedinti / Cartofii, prima tinta a raziei

• Doi consumatori s-au trezit ca din 50 de kilograme de cartofi platite, 13 lipseau din sacose • Administratorul unui café-bar insalubru isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela • 303 persoane legitimate, noua descinderi si opt infractiuni constatate

Prima razie de proportii efectuata de politistii severineni, de la inceputul anului, a avut loc la sfirsitul saptaminii trecute si a angrenat toate efectivele Politiei Drobeta Turnu Severin, inspectori de la Protectia Consumatorului, comisari ai Garzii Financiare si inspectori de la Uniunea Nationala a Muzicologilor si Compozitorilor din Romania (UNMCR). Actiunea a inceput vineri dimineata, cind politistii au controlat Piata „Mircea“, unde au gasit mai multi vinzatori care furau la cintar, si s-a finalizat seara, cu verificarile inspectorilor OJPC, care au controlat mai multe baruri amplasate la parterul blocurilor. Au fost aplicate amenzi in valoare de 33 de milioane de lei, iar o societate comerciala a fost inchisa.

Respectarea legislatiei in vigoare in pietele agroalimentare din Drobeta Turnu Severin a fost primul obiectiv al raziei de vineri. Piata „Mircea“ a fost inconjurata de cadrele politiei, care au verificat toti comerciantii. Au fost depistati doi producatori agricoli, care inselasera cumparatorii intr-o maniera care i-a uimit pe politistii Serviciului economico-financiar. La o cantitate de 50 de kilograme de cartofi, acestia au reusit sa sustraga 13 kilograme. „Un cumparator a fost inselat cu 6,8 kilograme la o cantitate de 30 de kilograme de cartofi. Cu aceeasi cantitate a fost pacalit si un alt cetatean, desi acesta a cumparat 20 de kilograme de cartofi. Nu ne-am asteptat nici noi la asa ceva si, data fiind aceasta situatie, vom intensifica verificarile in piete, pentru ca oamenii sa beneficieze de un comert legal si civilizat“, a spus comisar-sef Alexandru Draghici, comandantul Politiei Drobeta Turnu Severin.

Politia a primit numeroase reclamatii de la cetatenii care locuiesc deasupra barurilor

Inspectorii OJPC Mehedinti, insotiti de politisti si de comisari ai Garzii Financiare Mehedinti, au verificat 91 de societati comerciale din Drobeta Turnu Severin, printre care sase cafe-baruri care isi desfasurau activitatea la parterul blocurilor si pentru care politia a primit numeroase reclamatii de la cetatenii care locuiesc deasupra unitatilor respective. La controlul desfasurat la societatea comerciala TRADE INVEST Import-Export au fost descoperite abateri grave de la legislatia in vigoare. „In acest caz, a fost vorba de un café-bar cu grupuri sanitare neigienizate, pereti murdari, plini de excremente, plafonul era acoperit cu igrasie si mucegai, iar personalul nu purta echipament de protectie. La intrarea in local, administratorul isi rezerva dreptul de a-si selecta clientela, lucru pe care nu l-am mai intilnit pina acum. Am aplicat o sanctiune de 15 milioane de lei“, a spus Alin Nistoran, inspector-sef al OJPC Mehedinti.

Tot pentru conditii de igiena necorespunzatoare, inspectorii de la Protectia Consumatorului au inchis societatea California Company SRL. „Personalul nu avea carnet de sanatate, vesela era insuficient spalata, nu exista apa calda curenta, iar administratorul nu a prezentat nici un document de infiintare si functionare a societatii. Am luat masura inchiderii unitatii pentru o perioada de sase luni si am aplicat o amenda de 15 milioane de lei“, a mai spus Alin Nistoran.

Rezultatele raziei au depasit asteptarile politistilor

„Au fost controlate 91 de unitati comerciale si au fost verificate 70 de autoturisme. Cu aceasta ocazie au fost aplicate 74 de sanctiuni contraventionale in valoare de 33,3 milioane de lei, iar valoarea bunurilor confiscate se ridica la 1,2 milioane de lei. Au fost duse la indeplinire trei mandate de executare a pedepsei cu inchisoarea contraventionala si au fost depistate sase persoane care incalcau prevederile legale privind activitatile de cersetorie, vagabondaj si prostitutie.

Au fost legitimate 303 persoane, dintre care 67 au fost atentionate. S-au facut noua descinderi si au fost constatate opt infractiuni, printre care difuzarea de muzica in scop ambiental fara autorizatie si neasigurarea cu personal de paza pentru mentinerea ordinii pe timpul desfasurarii activitatii“, a spus inspector principal Christian Ciocan, purtatorul de cuvint al IJP Mehedinti. Politistii severineni vor realiza cel putin doua astfel de actiuni complexe pe luna. „Avind in vedere rezultatele acestei razii, care au depasit pina si cele mai pesimiste asteptari ale noastre, in special pe linia pietelor agroalimentare, in viitorul apropiat vor fi organizate si executate numeroase astfel de actiuni de control“, a precizat comisar-sef Alexandru Draghici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS