13.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalMinistresa Andronescu isi impinge sora catre sefia CJAS Mehedinti

Ministresa Andronescu isi impinge sora catre sefia CJAS Mehedinti

Ministrul educatiei si cercetarii, Ecaterina Andronescu, a facut ieri precizari legate de situatia creata dupa angajarea surorii sale la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate (CJAS) Mehedinti.

„Vreau sa precizez, de la bun inceput, ca implicarea mea in situatia aparuta la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Mehedinti – prezentata ieri de Partidul National Liberal – n-are acoperire in realitate. Sora mea, director economic al CJAS inca de la infiintarea acestei institutii, in anul 1999, a ocupat acest post prin concurs. Anterior, a detinut postul de director economic al Directiei Judetene Sanitare Mehedinti, prin urmare nu se poate vorbi de o lipsa de experienta in domeniu, asa cum au lasat sa se inteleaga reprezentantii PNL“, sustine Andronescu. Ea a precizat ca, fiind singurul director adjunct al CJAS Mehedinti, sora ei a fost numita director interimar cu delegatie pina la organizarea unui nou concurs pentru ocuparea postului de director general, ramas vacant in urma eliberarii din functie a sefului CJAS, Monica Mortun. La primul concurs organizat dupa eliberarea din functie a fostului director, s-a inscris o singura persoana, care ulterior a renuntat.

„E foarte posibil ca orchestrarea acestui joc murdar al PNL sa aiba la baza frustrarea unor persoane carora le-a fost redusa sfera de influenta, fiindu-le totodata afectate si interesele“, sustine Ecaterina Andronescu, adaugind: „Sotul doamnei Monica Mortun, sora acesteia si cumnatul sau erau angajatii CJAS si detin, direct sau prin intermediari, un lant de farmacii in municipiul Drobeta Turnu Severin“.

Ministrul sanatatii, Daniela Bartos, a declarat joi ca economista Gheorghita Buretea a fost delegata pentru a asigura conducerea CJAS Mehedinti, in conditiile in care, la concursul organizat pentru ocuparea acestui post, nu s-a prezentat nici un candidat. In plus, Bartos a precizat ca Gheorghita Buretea va ocupa acest post pina la 22 ianuarie, data la care este programat un nou concurs. Liberalii au acuzat PSD ca a numit-o la conducerea CJAS Mehedinti pe sora ministrului educatiei, Ecaterina Andronescu, in locul unui medic apreciat, care era insa membru PNL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS