28.4 C
Craiova
marți, 7 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCornul si laptele au sporit prezenta la ore a elevilor cu 10%

Cornul si laptele au sporit prezenta la ore a elevilor cu 10%

Programul national „cornul si laptele“, pentru elevii din invatamintul primar, a sporit prezenta la ore cu 10%, in anul 2002, a spus simbata, in cadrul unei conferinte de presa a PSD Dolj, Ilie Stefan, ministru secretar de stat in Ministerul Administratiei Publice. Initiat anul trecut de guvernul Nastase, programul a intimpinat destule dificultati, problemele aparind in special la asigurarea calitatii produselor oferite elevilor si la elementele de ordin logistic.

„Este greu sa spui acum ca totul merge bine. S-a dovedit ca am avut de rezolvat o serie de probleme legate de modul de pastrare, organizarea licitatiilor pentru desemnarea furnizorilor, precum si asigurarea transportului pina in zonele greu accesibile. In zona muntoasa, s-a trecut pe derivati de lapte (brinza, cascaval), pentru a asigura stocuri in caz ca drumurile devin impracticabile. Am hotarit ca la tara, in zonele unde nu exista apa curenta si trebuie sa existe minimum de igiena, sa foram fintini“, a precizat Ilie Stefan, care este coordonatorul acestui program la nivel national.

De anul acesta, initiativa va fi extinsa si la nivelul gradinitelor, fapt ce va costa guvernul cel putin 500 de miliarde de lei. In opinia lui Ilie Stefan, „cornul si laptele“ este cel mai cunoscut si mediatizat program al guvernului Nastase.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS