22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalMehedinti/ Traficul a fost blocat in mai multe localitati

Mehedinti/ Traficul a fost blocat in mai multe localitati

• Utilajele Regiei de Drumuri au ramas inzapezite in zona localitatii Godeanu • Comandamentul judetean de iarna s-a intrunit la Prefectura Mehedinti
• Nu mai sint fonduri pentru asigurarea combustibilului • Rapidul 353 Ovidius a avut o intirziere de 180 de minute

Zapada masiva cazuta in ultimele 48 de ore a paralizat traficul rutier in multe localitati din Mehedinti. Desi utilajele Primariei Drobeta Turnu Severin au intervenit pentru a face circulabil carosabilul, zapada inlaturata a ajuns pe trotuare, formindu-se gramezi prin care pietonii au fost nevoiti sa isi croiasca drum. In aceste conditii, oamenii au fost nevoiti sa se deplaseze pe partea carosabila, ceea ce a crescut riscul producerii unor accidente de circulatie.

Ieri au avut loc 15 accidente pe raza municipiului, cauzate de derapajul pe carosabilul acoperit cu zapada. Politistii au facut apel atit la locuitori, cit si la agentii economici sa degajeze zapada de pe trotuare intrucit utilajele de deszapezire nu pot interveni eficient daca drumurile sint blocate de masinile parcate pe partea carosabila.

Drumuri blocate

Mai multe drumuri judetene din Mehedinti au fost partial blocate din cauza stratului gros de zapada, care a ajuns pina la 50 cm in unele localitati din nordul judetului. Asa s-a intimplat pe DN 56A Simian-Salcia, DN6 Drobeta Turnu Severin-Butoiesti, DN 67 Drobeta Turnu Severin-Motru si Drobeta Turnu Severin-Orsova.

„Pe drumurile judetene, circulatia a fost mult ingreunata deoarece zapada nu a fost indepartata de pe carosabil. Aceasta situatie se intilneste pe DJ 607A Dumbrava-Plopi-Albulesti, DJ 607B Poroina Mare-Livezile, DJ 562 Gogosu-Gruia, DJ 607B Ciresu-Breznita Ocol, DJ 607 Bicles-Balacita, Drumul Comunal (DC) 85 Bistret-Burila Mica-Gogosu, DC 110 Burila Mica-Crivina. Au fost blocate in totalitate DJ 671 Cazanesti, DC 45 Sisesti-Sovarna, DJ 670 Balta-Baia de Arama si Ponoarele-Baia de Arama. Ii sfatuim pe cei aflati la volan sa evite aceste sectoare de drum pina cind utilajele de deszapezire vor interveni si sa nu plece la drum fara a avea in autoturisme lopata, lanturi, sa utilizeze instalatia de climatizare si sa foloseasca luminile de intilnire“, a spus comisar Gheorghe Neagu, de la Serviciul Politiei Rutiere Mehedinti.

Angajatii de la Drumuri

nu au putut actiona din cauza indicatoarelor furate

Potrivit directorului executiv al Regiei de Drumuri Mehedinti, Mircea Costin, o parte din utilajele de deszapezire au ramas blocate in zapada si au reusit cu greu sa se intoarca la baza:

„Am fost drumuri judetene acoperite cu 40-50 cm de zapada si trei drumuri inchise, spre Balta, Poroina Mare si spre Corlatel. Cea mai grea situatie este in nordul judetului, unde azi-noapte (joi noaptea- n.r.) ni s-au intors utilajele la ora 2.00, din zona Malovat-Godeanu. Am vrut sa ajungem pina la Balta si Ponoare, dar n-am reusit sa inaintam decit pina la Godeanu, unde ne-am blocat si a trebuit sa facem cale intoarsa. Am trimis in zona autogredere, vola si masina cu lama“.

Angajatii regiei s-au cofruntat si cu o situatie neprevazuta, deoarece indicatoarele rutiere din apropiere de Godeanu au disparut de pe traseu si soferii nu au putut sa se ghideze.

Comandamentul Judetean de iarna s-a intrunit ieri de urgenta la Prefectura Mehedinti, pentru asigurarea in bune conditii a utilitatilor publice pentru populatie. Angela Stoian, presedinta Colegiului Farmacistilor, a spus ca nu sint probleme in aprovizionarea cu medicamente a populatiei.

Potrivit sefului Inspectoratului de Protectie Civila Mehedinti, Constantin Dragomir, asigurarea energiei electrice si a energiei termice se desfasoara in bune conditii. Prefectul judetului Mehedinti, Dan Trancota, a facut apel la conducerea primariilor din toate localitatile judetului sa scoata toate utilajele de deszapezire pe care le au in dotare pentru indepartarea zapezii de pe carosabil.

Hidrocentralele Portile de Fier I si II uzineaza 8.100 de metri cubi de apa pe secunda

Subprefectul Constantin Bulica s-a deplasat ieri in zona localitatii Poroina-Stignita, unde circulatia a fost blocata.

Alexandru Patrascu, directorul Regiei Drumuri Judetene Mehedinti, a declarat ca nu mai sint fonduri pentru combustibil si materia prima necesare deszapezirii si a primit asigurari din partea presedintelui Consiliului Judetean Mehedinti, Constantin Sirbulescu, ca vor fi deblocate sumele necesare.

Potrivit capitanului Mihai Ghiba, seful Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, navigatia se desfasoara in conditii normale pe Dunare si nu au fost semnalate incidente:

„Se lucreaza si noaptea in porturile Calafat si Bechet, in timp ce activitatea portuara in Drobeta Turnu Severin si Orsova este mai diminuata comparativ cu perioada de vara. Daca apar situatii limita, avem pregatite planurile de actiune“.

Grosimea stratului de zapada masura ieri 23 cm in Drobeta Turnu Severin, 42 cm la Tirmigani, 48 cm la Baia de Arama, 51 cm la Balta si 52 cm la Tarnita. Debitul Dunarii la intrarea in tara este de 8.100 de metri cubi pe secunda, aceeasi cantitate fiind uzinata si la cele doua hidrocentrale, Portile de Fier I, respectiv II.

Cursele de transport calatori, care fac legatura intre Drobeta Turnu Severin si celelalte localitati ale judetului, au prezentat mici intirzieri. Trenurile ajung in Gara Drobeta Turnu Severin cu intirzieri de aproximativ 15 minute. Cea mai mare intirziere, de 180 de minute, a avut-o Rapidul 353 Ovidius, pe ruta Budapesta-Constanta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS