16.7 C
Craiova
marți, 30 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiovenii isi rup miinile si picioarele

Craiovenii isi rup miinile si picioarele

De citeva saptamini, craiovenii traiesc o iarna de cosmar, cum de multa vreme nu au mai avut. Ploi, geruri, vinturi, ninsori, toate s-au adunat pe capul lor, facindu-i sa-si piarda mintile. Dar mai presus de orice, gheata si poleiul sint cele care le pun nervii la grea incercare. Abia se lumineaza bietii oameni la primele raze care topesc nametii, ca, hop, da un ger de crapa pietrele si ingheata mocirla. Primaria e luata prin surprindere, desigur, si pina sa puna utilajele la treaba, mai da o zapada. Iar cetatenii, dupa ce injura cu foc printre dinti, fac coada la urgenta, sa-si puna oasele in ghips.

Cabinetul de ortopedie de la urgenta Spitalului nr.1 din Craiova a fost luat cu asalt in ultimele 48 de ore. Numai intr-o singura zi au fost aduse 97 de persoane care, in urma cazaturilor pe gheata, s-au ales cu vinatai, luxatii, intinderi, traumatisme si fracturi. „Pina la ora aceasta (11.00-n.r.) am consultat deja 15 persoane. Doua dintre ele erau in stare grava si au fost internate in spital. Cele mai multe cazuri au fost de fracturi – numai in 36 de ore am pus 50 de ghipsuri si am efectuat 15 internari“, a spus Stefan Tapirdea, asistent medical la cabinetul de ortopedie.

Spitalul nu face fata avalansei de pacienti

In urma numeroaselor internari, saloanele spitalului sint ticsite de pacienti.

Cei mai multi dintre betegi sufera in tacere. Acum, dupa ce si-au rupt picioarele, ce rost mai are sa faca scandal? Oricum, pina se vindeca, vine primavara.

„Ma duceam joi seara acasa. Am urcat pe la Piata Veche si pe Gheorghe Doja am luat-o pe trotuar. N-am vazut ca era gheata dedesubt – se asezase zapada – si am alunecat“, povesteste Ion Sirpea, de 45 de ani, internat cu diagnosticul de ruptura de menisc.

„Am plecat sa iau fetita de la gradinita. Dar nu am mai ajuns. Am cazut pe gheata. Au venit educatoarele sa ma ridice, eu imi pierdusem cunostinta“. In prezent, Daniela Naidin, de 36 de ani, este internata la Spitalul de Urgenta Craiova, avind un traumatism cranio-cerebral grav.

Alexandru Stefan, de 12 ani, a iesit sa se joace cu prietenii in fata blocului. Abia a pus piciorul pe aleea din apropiere. „Mi l-au adus vecinii pe brate in casa. Ziceau ca asa cazatura n-au mai vazut. Nu si-a rupt nimic, in schimb s-a lovit foarte rau la cap. Asteptam acum rezultatele de la tomograf“, spune Mariana, mama lui Alexandru.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS