13.9 C
Craiova
vineri, 3 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalTaxi cu pret „poleit“

Taxi cu pret „poleit“

Prognozele meteo s-au adeverit ieri-dimineata. Ca sa scapi fara vreo fractura la mina sau la picior sau, Doamne fereste, fara ceva mai grav, decizi ca e mai intelept sa iei un taxi cind pleci de acasa. Statia fiind pustie faci cu mina, fericit, primului taxi care iti iese in cale.

Urci si spui destinatia, incercind sa te faci cit de cit comod. Masina demareaza, dar gindul ca ai scapat de luciul de pe strada este alungat rapid, cind soferul se intoarce si sopteste, ca un vis… urit: „Da’, stiti cit e kilometrul, nu?!“ Speriat, dar constient ca pretul a revenit la normal dupa Revelion, spui ce stii: „Pai, nu-i mai mult de 4.000, nu?!“.

Raspunsul soferului de taxi infirma ceea ce voiai sa auzi: „A, nu, uitati-va aici! 4.000 e stationarea, 5.000 pornirea, si kilometrul e 25.000. Nu vedeti ce-i pe jos? Se merge greu!“ Blocat pe moment, mai gasesti putere sa-i spui sa opreasca. Iti faci „mea culpa“ ca nu te-ai uitat la pretul modificat din pix, dar afisat, ce-i drept, intr-un colt pe parbriz, si intrebi, mai mult din curiozitate: „Dar bine, domne’, nu esti de la firma X?“ (protejam societatea care nu a autorizat nici o modificare de tarif). „Ba da, dar nu vedeti ce-i pe jos, ne omorim masinile!“ Platesti zece miare pentru un minut de stat in masina cu pricina si cobori. Atent la gheata de pe jos, intorci totusi capul sa vezi inca o data firma si, eventual, indicativul. Pentru viitor! Pancarta de deasupra e inzapezita, dar firma se poate descifra lesne. Indicativul, in schimb, nu se putea vedea din cauza unei „scapari“ a soferului care a „uitat“ sa curete stratul de nea. Numarul de la masina te baga si mai mult in ceata. Indescifrabil. Te uiti in jur, cautind un semn al caderilor masive de zapada din ultima noapte. Nu gasesti. Vezi insa un alt taxi, stii ca este tirziu si-i faci, optimist, semn sa opreasca. Ascultator, soferul trage pe dreapta. Ca sa nu mai ai surprize, nici nu urci si intrebi: „Ati schimbat tariful? Sa nu-mi spuneti ca e 25.000 de lei kilometrul!“ Si replica: „Nu, e 18.000! Haideti sus, ca am glumit doar!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS