24.5 C
Craiova
miercuri, 8 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalO craioveanca intre primele 12 femei de afaceri italience

O craioveanca intre primele 12 femei de afaceri italience

Se spune ca romancele sint frumoase. Nu de putine ori, barbatii de toate natiile pamintului au ramas extaziati in fata junelor nascute pe plaiuri mioritice; nu de putine ori ei au decis: romancele sint cele mai frumoase femei din Europa – daca nu din lume. Concursuri de miss, competitii internationale, faimoase case de moda, personalitati de marca specializate in aprecierea sexului frumos, toate au avut un cuvint greu de spus referitor la calitatile fizice – si nu numai – ale fetelor noastre. Citeva, mai norocoase, au aparut in ziare, reviste, la televiziune. Sau in calendare.

Calendarul 2003 – calendarul tinerelor femei de afaceri din provincia Treviso, Italia – pagina noua, luna septembrie: Elena Mirella Petrescu, o frumoasa craioveanca de 31 de ani. Singura romanca intre cele douasprezece femei – italience – de afaceri de succes. Tinara, cu o cariera stralucita, pozind intr-unul din castelele Italiei.

Elena s-a nascut la Craiova, pe 27 iunie 1971. A absolvit Liceul Electroputere, Sectia Informatica si Calculatoare, in 1989. Un an mai tirziu a fost admisa la Facultatea de Matematica din Craiova. Anii de studentie au fost, fireste, cei mai frumosi din viata sa. Atunci a cunoscut tineretea, bucuria. Atunci – spune Elena – „am gasit il grande amore si m-am casatorit“. Desi era doar la inceputul casniciei, nimic nu a impiedicat-o sa-si urmeze visul, acela de a face o cariera frumoasa in domeniul afacerilor. A fost nevoie sa intrerupa facultatea pentru ca visul sa devina realitate: general manager la o societate de import-export. Participind la nenumarate expozitii internationale – Singapore, Japonia, Canada, Germania, Italia, Franta, Norvegia, Suedia – femeia de afaceri prinde contur.

De patru ani este in Italia. Absolventa a Facultatii de Limbi Straine, Bucuresti, cu o bursa de studii in Londra, Elena a luat viata de la zero. Deschizindu-si un birou pentru traduceri de documente pentru cetatenii romani, a continuat sa colaboreze cu firme de import-export italiene cu activitate in Romania, cu birouri de notari si tribunale. Micul birou a devenit astfel o agentie de prestari servicii, unde Elena executa traduceri legalizate din limbile romana, engleza, franceza, italiana, norvegiana si spaniola, realizeaza transferuri de valuta prin intermediul bancii americane Western Union in toata lumea, a deschis un Internet – cafe si o filiala a unei agentii de voiaj. A aparut la televiziunea italiana, a cistigat respectul colaboratorilor si clientilor. A reusit. Iar pentru succesele ei, a fost selectata intre cele 12 femei de afaceri din provinciaTreviso.

„Sint mindra de ceea ce am realizat pina astazi. Sper ca si Craiova sa fie mindra ca are un reprezentant pentru Romania respectat si stimat in lume“, a spus Elena Mirella Petrescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS