14.5 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjPlicurile cu formulare pentru emigrarea in Noua Zeelanda sint inca pe piata

Plicurile cu formulare pentru emigrarea in Noua Zeelanda sint inca pe piata

• Afacerea este cercetata si de politie • Partenerii din Noua Zeelanda ai firmei DIBACI au disparut subit

Formularele pentru emigrarea in Noua Zeelanda continua sa fie comercializate la aproape toate chioscurile de ziare din Tirgu Jiu. Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Gorj spun ca nu pot interzice comercializarea pina cind nu aduna dovezi ca firma respectiva practica ilegal aceasta activitate. Conducerea OJPC a sesizat si Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Gorj cu privire la acest caz. „Politia face in paralel cu noi o ancheta in acest caz pentru a stabili daca firma incalca legea penala sau pe cea fiscala“, a precizat Ion Tudor, seful OJPC.

„A fost demarata o ancheta care este in curs de desfasurare, dar, deocamdata, nu pot fi comunicate nici un fel de rezultate“, a spus subcomisar Cornelia Micu, purtator de cuvint al IJP Gorj.

Partenerii din Noua Zeelanda nu mai exista

De indata ce au inceput verificarile in cazul acestei afaceri, Evelin Ceciu, reprezentantul firmei DIBACI, a inceput sa faca declaratii contradictorii. Initial, el le-a spus inspectorilor OJPC ca are drept partener o firma din Noua Zeelanda, care are un sediu si in Bucuresti.

„E clar ca nu este in regula ceva. Domnul Ceciu declara acum ca, de fapt, firma respectiva nu are inca o filiala in Romania, dar reprezentantii sai vor veni in curind. Reprezentantul firmei DIBACI nu a putut prezenta nici un contract care sa dovedeasca legalitatea afacerii sale, nu are un termen limita pina la care pot fi trimise documentele, nu exista criterii de selectare sau un punctaj pe baza caruia sa se faca selectia. I-am dat termen doua saptamini sa aduca toate dovezile. Mai are citeva zile la dispozitie“, a spus seful OJPC Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS