11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCredinciosii din satul Fintinile Negre au o biserica in forma de nava

Credinciosii din satul Fintinile Negre au o biserica in forma de nava

Dorinta credinciosilor din satul Fintinile Negre, comuna Poroina Mare-Mehedinti, de a avea o biserica in localitatea lor s-a implinit ieri, cind a avut loc slujba de sfintire cu hramul „Sfintii Imparati Constantin si Elena“, a unui lacas de cult, nou construit. Procesiunea religioasa a fost oficiata de IPS Teofan Savu, Arhiepiscopul Craiovei si Mitropolitul Olteniei, impreuna cu un sobor de preoti si diaconi. Asezare biseculara, din sudul judetului Mehedinti, satul Fintinile Negre a avut o biserica din lemn, distrusa de vreme.

In 1947, preoteasa Puna Zorila a organizat un comitet de initiativa care sa colecteze fonduri pentru ridicarea unei biserici solide. In citiva ani au inceput lucrarile, fiind ridicata fundatia, dar regimul comunist nu a permis finalizarea proiectului. Actualul preot, Mihai Zorila, a reusit finalizarea lucrarilor, redemarate in 1996.

Finantarea necesara ridicarii noului lacas de cult a fost asigurata, in cea mai mare parte, de catre Santierul Naval Orsova.

„Este o bucurie pentru intreprinderea noastra sa participam la ridicarea unei biserici, mai ales ca locuitorii isi doreau de mult un loc de rugaciune. Lacasul de cult este deosebit prin arhitectura sa, care se aseamana cu un corp de nava. Este o lucrare durabila, asa cum sint si cele din santierul nostru“, a spus Constantin Badoiu, director general al Santierului Naval Orsova si fiu al satului Fintinile Negre. Pentru IPS Teofan Savu, participarea la sfintirea bisericii a fost binevenita:

„Ma bucur ca aceasta comunitate are acum un loc de rugaciune si cred ca ar fi bine ca tot mai multi fii ai satului sa-si indrepte atentia spre locurile de unde au plecat. Am simtit aici bucuria credinciosilor, care si-au vazut dorinta implinita“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS