21.7 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalSupravietuitorii accidentului de la Timna vor fi transferati astazi la Bucuresti

Supravietuitorii accidentului de la Timna vor fi transferati astazi la Bucuresti

Cinci barbati se deplasau joi pe Drumul National 6, intr-un microbuz Wolkswagen Transporter, cu numarul de inmatriculare B-17-YYT, dinspre Timisoara spre Bucuresti. In jurul orei 14.30, pe pasarela de cale ferata, de pe raza localitatii Timna, din cauza vitezei mari, neadaptate la conditiile de trafic, soferul a pierdut controlul masinii, care a intrat pe contrasens, a rupt parapetul si a cazut de la o inaltime de aproximativ 20 de metri.

Eugen Miurga, de 36 de ani, si Stan Lucian, de 35 de ani, ambii din Bucuresti, raniti in accidentul de circulatie, vor fi transportati la un spital din Capitala. Ei si-au revenit la citeva ore dupa ce au fost adusi in stare grava la Spitalul Judetean Mehedinti si internati in Sectia de terapie intensiva.

„Au fost internati in stare deosebit de grava, cu soc traumatic si soc hemoragic. Eugen Miurga si-a revenit la aproximativ o ora de la internare, avind traumatism cranio-facial acut deschis. Celalalt si-a revenit mai greu, fiind internat cu traumatism toracic inchis si cu fractura a sapte-opt coaste, care au afectat si un plamin. Vor suporta transferul la Bucuresti, unde au solicitat sa fie dusi pentru investigatii medicale amanuntite si pentru operatia chirurgicala a fracturilor“, a spus dr. Ion Carbunaru, seful Sectiei ATI, de la Spitalul Judetean Mehedinti.

Alti trei bucuresteni – Dumitru Radulescu, de 52 de ani, soferul autoturismului, Mugurel Catalin Boscov, de 25 de ani, si Gheorghe Antonin Tuhari, de 47 de ani, au decedat la scurt timp de la producerea accidentului.

Un punct negru pe harta rutiera a judetului Mehedinti

Potrivit comisarului Constantin Radoslav, seful Serviciului Circulatie din IJP Mehedinti, s-au facut demersuri pentru amplasarea in zona a unor placute de avertizare, care sa atentioneze soferii despre pericolul producerii unor accidente pe pasarela, in cazul rulajului la viteze mari:

„Acesta este un punct negru pe harta rutiera a judetului si va trebui sa rezolvam aceasta problema, deoarece aici ne-am mai confruntat cu accidente. Fiind vorba de un drum european, nu putem sa turnam un asfalt denivelat, care sa reduca viteza de deplasare, asa cum se practica in alte judete, deoarece am ingreuna traficul. Va trebui sa punem indicatoare de avertizare“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS