15 C
Craiova
miercuri, 29 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjDan Ilie Morega a fost suspendat din functia de decan al Facultatii de Stiinte Economice

Dan Ilie Morega a fost suspendat din functia de decan al Facultatii de Stiinte Economice

• Dan Morega nu mai este profesor la Facultatea de Stiinte Economice, fiind exclus si din Senatul Universitatii „Constantin Brancusi“(UCB) • In urma cu aproape doua saptamini, el a fost revocat de prefectul Toni Grebla din functia de consilier judetean • Dan Ilie Morega, expert guvernamental, i-a atacat pe rind pe prefectul Grebla si pe subprefectul Vilceanu, dupa care a trecut la rectorul Universitatii „Constantin Brancusi“, Emil Moroianu, pe care l-a acuzat de comiterea mai multor nereguli financiare • Rectorul l-a dat in judecata pe Morega pentru fals in declaratii si inselaciune

Printr-un ordin semnat de Emil Moroianu, rectorul Universitatii „Constantin Brancusi“ din Tirgu Jiu, inspectorul guvernamental Dan Ilie Morega a fost suspendat ieri din functia de decan al Facultatii de Stiinte Economice si din cea de profesor al acestei facultati. Fostul decan, care nu va mai beneficia de nici un fel de drepturi salariale, si-a pierdut si calitatea de membru al Senatului UCB, care i-a ridicat acestuia dreptul de semnatura si de folosire a stampilei institutiei. Pe perioada suspendarii, functia de decan va fi asigurata de profesorul universitar doctor Constantin Caruntu, actualul prodecan al Facultatii de Stiinte Economice. Senatul a desemnat o comisie care sa se ocupe de actiunea de predare – primire a documentelor aflate in biroul lui Dan Morega.

Rectorul a sesizat Parchetul de pe linga Judecatoria Tirgu Jiu

Rectorul a facut plingere la Parchet, acuzindu-l pe fostul decan de fals in declaratii si inselaciune. Emil Moroianu spune ca le-a solicitat cadrelor universitare din UCB o declaratie notariala in care sa se precizeze daca acestea mai detin functii asemanatoare la alte universitati din tara sau din strainatate. Pe 5 septembrie, Dan Ilie Morega, in calitate de decan al Facultatii de Stiinte Economice, a trimis o declaratie in numele tuturor profesorilor acestei facultati, afirmind ca nu detin functii la alte universitati. Din actele anexate de rectorul Moroianu la dosarul depus la Parchet, rezulta ca fostul decan este presedinte si director al Centrului Teritorial al Universitatii Libere Internationale din Republica Moldova (ULIM) si al Fundatiei „Tudor Vladimirescu“ din Tirgu Jiu. Rectorul afirma ca Dan Morega a fost incadrat in functiile de conferentiar, profesor si ales in functia de decan, fara a detine un titlu de doctor reconfirmat de Comisia Superioara de Atestare, Morega fiind doctor al fostei Academii „Stefan Gheorghiu“. Emil Moroianu nu recunoaste titlul de doctor in economie pe care Dan Morega l-a obtinut de la ULIM, care este asociata cu Fundatia „Tudor Vladimirescu“, sustinind ca inspectorul guvernamental, in calitate de decan, a incasat bani necuveniti, inselind UCB.

Morega se considera in continuare decan

Inspectorul guvernamental Dan Ilie Morega, suspendat ieri din functia de decan al Facultatii de Stiinte Economice din cadrul Universitatii „Constantin Brincusi“ din Tirgu Jiu, de catre rectorul Emil Moroianu, sustine ca nu ia in considerare decizia rectorului si ca il va da in judecata pe acesta pentru abuz in serviciu.

Dan Ilie Morega se considera, in continuare, decan al Facultatii de Stiinte Economice si ca nu poate fi suspendat din functie de catre rector, pentru o astfel de decizie fiind nevoie de acordul Senatului Universitatii. Mai mult, Morega il acuza pe rector de abuz in serviciu si sustine ca va cere Senatului Universitatii demiterea lui Moroianu din functie. Dan Ilie Morega crede ca un Control al Curtii de Conturi la Universitatea „Constantin Brancusi“ ar descoperi o serie de nereguli pe care el sustine ca le-a semnalat intr-un memoriu adresat Ministerului Educatiei si Cercetarii, prin care solicita inlocuirea rectorului. Morega nu va beneficia de salariu pe perioada in care este suspendat.

Functia de inspector guvernamental – sub semnul intrebarii

Conducerea Prefecturii Gorj a precizat ca Dan Ilie Morega este administrator sau cenzor la zece firme, dar si presedinte al fundatiei „Tudor Vladimirescu“ si ca, in calitate de presedinte al fundatiei, a incheiat un contract de asociere cu un SRL din Chisinau, care are un nume foarte apropiat de cel al Universitatii Internationale a Republicii Moldova. Conducerea Prefecturii spune ca in acest mod a fost creata confuzie si astfel fundatia lui Morega a ajuns sa elibereze diplome de licenta si sa acorde titluri de doctor in stiinte, fapt pentru care au fost sesizate organele abilitate ale statului. Dan Ilie Morega este si inspector guvernamental, insa scandalurile declansate de acesta la Tirgu Jiu fac obiectul unei anchete derulate in cadrul Ministerului Administratiei Publice Locale. Surse din cadrul ministerului sustin ca o decizie in privinta lui Morega va fi luata de guvern la inceputul saptaminii viitoare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS