10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Stiri diverse

Eleva de 14 ani – abuzata sexual de un electromecanic

Un angajat al Carierei Lupoaia a fost arestat pentru ca a intretinut raporturi sexuale cu o minora din Motru. Mihail Baloniu, de 54 de ani, electromecanic, fara antecedente penale, a intretinut mai multe raporturi sexuale cu minora A.D.S., o eleva in virsta de 14 ani. Barbatul a fost retinut de politie pe 24 septembrie in urma unei sesizari facute de mama victimei. Mihai Balanoiu este in arestul Politiei Motru, urmind sa fie prezentat Parchetului, cu propunerea arestarii preventive.

(E.M.)

Furau conductori electrici pentru a lega cocenii

Politistii din Burila Mare-Mehedinti i-au depistat si arestat pe Florin Ilie, de 30 de ani, din satul Crivina, si pe Liviu Constantin, de 21 de ani, din comuna Devesel, ambii de etnie roma, fara ocupatie. Cei doi au sustras 43,5 kg de conductori electrici din aluminiu, in lungime de 80 de metri liniari, de pe stilpii de sustinere a retelei electrice, care alimenta baza de receptie COMCEREAL Crivina. Locuind in apropierea retelei, ei stiau ca aceasta este decuplata pentru executarea unor reparatii. Ilie Florin si Liviu Constantin au rupt cablurile de pe stilpi, le-au pus in citiva saci, pe care i-au ascuns in apropiere, urmind sa ii transporte la domiciliu pentru a folosi conductorii la legarea cocenilor si la confectionarea de caldari. Cei doi au fost retinuti, pentru 24 de ore, in vederea continuarii cercetarilor.

(F.L.)

Comert ilegal cu alcool, cafea si tigari

Un angro din Turceni a comercializat in perioada februarie – septembrie alcool, tigari si cafea fara a avea autorizatia necesara. Pentru ca a comercializat produse supuse accizarii fara autorizatie prealabila, comisarii Garzii Financiare au aplicat societatii TRANDLEN IMPEX SRL o amenda de un miliard de lei, fiind confiscate bunuri si sume in valoare de 6,75 miliarde de lei.

(E.M.)

1,5 miliarde pentru intretinerea iluminatului public

Administratia municipiului Tirgu Jiu a cheltuit de la inceputul acestui an aproximativ 1,5 miliarde de lei pentru intretinerea si extinderea sistemului de iluminat din oras. Cea mai mare parte a banilor, aproape 600 de milioane de lei, s-a cheltuit in luna aprilie, cind a fost modernizat iluminatul in Cimitirul Municipal. Cealalta parte a sumei a fost folosita pentru achizitia de becuri si reparatiile la sistemul de iluminat al orasului.

(C.C.)

Numarul donatorilor de singe a scazut la jumatate

Centrul de Transfuzii din Tirgu Jiu se confrunta de citeva zile cu o criza severa de donatori. Daca in urma cu o saptamina la centru se prezentau zilnic aproape 20 de donatori, in ultimele zile, doar sase-sapte persoane mai vin sa dea singe. „Sper ca singura cauza este faptul ca aomenii sint ocupati cu muncile agricole. Acum citeva zile am avut criza de singe la grupa 0 pozitiv. Ne-am imprumutat in Mehedinti si le-am dat la rindul nostru singe dintr-o alta grupa la care erau deficitari. Daca numarul donatorilor nu va creste, vom avea probleme la toate grupele sanguine“, a spus directoarea Maria Cazan.

(C.C.)

De la inmormintare la spital

O fetita de sapte ani din comuna doljeana Motatei a fost accidentata de o masina in timp ce se afla la o inmormintare. In dimineata de 25 septembrie, Loredana Ionela Musuroi se afla impreuna cu mai multe rude ale sale la inmormintarea unui consatean. Scapata de sub supraveghere, fetita a iesit din cortegiul funerar, nimerind chiar in fata unei Dacii Nova, cu numarul de inmatriculare DJ-70-LYL. Soferul, Remus Toni Popescu, de 24 de ani, din Calafat, n-a reusit sa o evite, accidentind-o grav pe micuta. Politia continua cercetarile, pentru a stabili cu certitudine conditiile in care s-a produs accidentul.

(A.D.)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS