15.1 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljTirgul din Lipov a fost inchis de inspectorii OJPC Dolj

Tirgul din Lipov a fost inchis de inspectorii OJPC Dolj

Controlul facut simbata trecuta in tirgul de saptamina de la Lipov de catre inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului (OJPC) Dolj a avut, se pare, bataie lunga. La acea data, inspectorii constatau conditiile jalnice in care se comercializau marfurile, in special carnea animalelor sacrificate pe loc, pe pamint, lipsind orice sursa de apa, fara sa fie pastrate nici macar masurile minime de igiena.

Despre analiza carnii nici nu putea fi vorba, medicul veterinar multumindu-se cu un simplu control organoleptic. Ignoranta si indiferenta autoritatilor locale, respectiv reprezentantii primariei, care se pare ca nu constientizeaza pericolul care ameninta in aceste conditii sanatatea lipovenilor, i-au indignat, de asemenea, pe inspectorii OJPC.

Prin urmare, acestia nu s-au multumit cu amenzile aplicate simbata agentilor economici si comerciantilor gasiti pe picior gresit, ci au luat masura inchiderii tirgului pentru o perioada de sase luni, timp in care neregulile constatate ar trebui sa fie reglementate.

„Este o masura care se impune, avind in vedere ca tirgul nu este autorizat sanitar si sanitar-veterinar, iar conditiile igienico-sanitare si sanitar-veterinare lipsesc cu desavirsire. Depozitarea si comercializarea marfurilor era realizata in spatii si conditii total necorespunzatoare“, a spus Dumitru Ionescu, inspector de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS