9.8 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCinci tineri au trecut pragul Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog Dolj

Cinci tineri au trecut pragul Centrului de Prevenire si Consiliere Antidrog Dolj

Inaugurat pe sapte iunie, in prezenta trupelor 3 SUD-EST, ANIMAL X si Cristina Raduta, Centrul Judetean de Prevenire si Consiliere Antidrog Dolj nu prea are de lucru. Birourile dotate cu aparatura moderna, achizitionata din fonduri de la Prefectura Dolj, Primaria Craiova sau Inspectoratul Scolar Judetean, nu si-au atins, pina in prezent, scopul propus. Membrii acestui Centru, detasati de la institutii ale statului (Inspectoratul Scolar, Directia de Tineret si Sport, Directia de Sanatate Publica, Prefectura Dolj, Organizatia „Salvati copiii“ si Politie) vin o zi pe saptamina, constiinciosi, la serviciu, asteptind sa le treaca pragul tineri care au nevoie de ajutorul lor.

„De la inaugurare, au venit cinci studenti si au sunat doua fete“

Ema Negreanu, voluntar la Centrul de Prevenire si Consiliere Antidrog, a spus ca de la inaugurare numai cinci tineri au fost interesati de activitatea acestui birou: „Au venit cinci studenti si s-au interesat de centru, cum ii ajuta acesta pe ei… Si au mai sunat o data doua fete. Dar in Romania este o piata foarte buna. La un moment dat, pare ca nu-i afecteaza nimic si nimeni.“ Acest centru nu se adreseaza insa consumatorilor de droguri, ci tinerilor care vor sa reziste tentatiei de a gusta din fructul oprit.

Desi tinerii nu se intereseaza de pericolele aduse de consumul de droguri, ei consuma totusi aceste substante. Dovada numarul mare de traficanti si consumatori de droguri care au fost depistati in acest an de politistii de la CZCCOA in judetul Dolj: 38 de traficanti si 62 de consumatori. Nu stim insa daca in cifra traficantilor oferita de politie intra si taranii in a caror ograda s-a descoperit cinepa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS