15.6 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalProfesor acuzat de rapirea unui elev

Profesor acuzat de rapirea unui elev

• Sechestrat in autoturismul pe care l-a lovit cu o piatra • „I-am spus sa mergem la mami, dar n-a vrut sa opreasca…“

Un copil de opt ani, din Drobeta Turnu Severin, a fost luat din fata blocului de catre un individ si impins intr-un autoturism. Soferul a demarat in tromba, cu gindul sa nu se opreasca decit la politie, unde oamenii legii sa-l pedepseasca pe minor pentru fapta lui, respectiv faptul ca a aruncat cu o piatra, care a zgiriat portiera masinii. Timp de aproximativ o jumatate de ora, parintii nu au stiut unde se afla copilul lor, aflind de la vecini ca a fost urcat intr-un autoturism inmatriculat in Timisoara.

Madalin Panoiu, elev in clasa a II-a, povesteste ca in seara de 20 septembrie se juca in fata blocului, alaturi de prieteni de-ai lui, aruncind cu pietricele in urma masinilor care treceau pe strada. La un moment dat, pe linga ei a trecut un autoturism Ford, inmatriculat in judetul Timis, iar nesansa lui Madalin a fost ca piatra aruncata s-a oprit in portiera masinii.

„Proprietarul autoturismului a oprit masina si a venit spre grupul de copii. Baiatului meu celui mare i-a dat o palma si l-a tras de urechi, un alt copil a fost si el tras de urechi, iar cel mic a fost aruncat in masina, cu forta, in tipetele copiilor si ale vecinilor care se aflau acolo“, a spus Grigore Panoiu, tatal lui Madalin. Nici tipetele vecinilor si nici rugamintile lui Madalin, care il implora pe individul din masina sa-l duca la parinti, nu l-au induplecat. „Imi spunea ca ma duce la politie. M-a dus intr-un apartament, dar acolo nu era nimeni si m-a bagat iar in masina. Avea un frigider in spate si m-a impins in el. I-am spus sa mergem la mami, dar n-a vrut sa opreasca“, a spus Madalin.

„Putea sa sufere un soc, sa se intimple ceva…“

Politistii au fost anuntati de mama lui Madalin, care le-a semnalat rapirea copilului si numarul de inmatriculare al masinii. Dupa aproximativ 20 de minute de cautari, politistii au gasit autoturismul respectiv la intersectia strazilor Cicero si Dr. Saidac, din Drobeta Turnu Severin.

„In urma declaratiilor date a rezultat ca soferul respectiv a oprit de bunavoie la vederea echipajului de politie si i-a anuntat pe oamenii legi ca il are cu el pe minor. La politie ni s-a explicat ca oricum nu avem nici o sansa. Nu intelegem de unde atita grija pentru a elibera dovada, in scopul repararii ornamentului de la masina, zgiriat de piatra aruncata de baiatul meu si de unde atita indiferenta fata de un copil. Putea sa sufere un soc, sa se intimple ceva. Cine raspundea atunci? Am inteles de la politie ca la volan se afla Adrian Ianculescu, fost profesor de educatie fizica in Severin si care locuieste acum in Timisoara. Asa a inteles, sa-si faca singur dreptate?“, a spus Grigore Panoiu.

„Nu am stiut nimic de el pina cind a sunat politia…“

Parintii lui Madalin au depus la sediul politiei o plingere penala impotriva profesorului din Timisoara.

„O sa depun o plingere si la Parchet, pentru ca vreau sa se afle adevarul si sa fie luata o masura dreapta. Nu pot sa accept, ca parinte, ceea ce s-a intimplat. Ceea ce a facut acest om este o infractiune. Mi-a rapit copilul, nu am stiut nimic de el pina cind a sunat politia“, a mai spus Grigore Panoiu. Potrivit sefului Politiei Drobeta Turnu Severin, comisar Alexandru Draghici, cercetarile continua in acest caz: „Intentia celui

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS