12.3 C
Craiova
duminică, 12 mai, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjNoua Zeelanda, a doua teapa

Noua Zeelanda, a doua teapa

• Pentru 35.000 de lei, gorjenii pot cumpara un plic pentru „Evaluarea sanselor de emigrare si integrare in Noua Zeelanda“, care contine o hirtie nesemnata si nestampilata • Cumparatorul afla, in schimb, cit costa in Noua Zeelanda un carton de oua si un kilogram de mere si ca acolo nu exista maidanezi, cersetori si hartuire sexuala

„Noi le obtinem oamenilor viza. Nu le vindem trei luni de cules capsuni in Spania, le rezolvam o emigrare. Nu te poti juca cu sentimentele oamenilor. Nu trebuie sa le dam sperante si apoi sa le naruim!“ – se specifica in formularul respectiv.

La doar citeva zile dupa ce Gazeta de Sud a scos la iveala o escrocherie pusa la cale de firma STEFANOR, privind emigrarea in SUA, la chioscurile din Tirgu Jiu au aparut alte plicuri, de aceasta data pentru emigrarea in Noua Zeelanda. Dupa ce plateste 35.000 de lei pentru a-si „evalua sansele de emigrare si integrare in Noua Zeelanda“, cumparatorul constata ca in plic se gaseste o singura hirtie cu titlul „Ce nu stiati despre Noua Zeelanda“. Prezentarea incepe in felul urmator : „Indrumatorul dumneavoastra, ing. Calin Muresan, sef birou Romania FAM IMMIGRATION SERVICES, NEW ZEALAND , va prezinta o tara minunata, altfel decit pe harta“.

„Oamenii sint foarte draguti, deschisi si te ajuta“

Cei care cumpara plicul mai afla care sint meseriile cele mai cautate in Noua Zeelanda, cum este clima, care este componenta populatiei, cit costa o masina si care sint preturile la chirii. Cumparatorul plicului este informat cit costa un kilogram de mere, un carton de oua , carnea si alcoolul. In prezentare se mai specifica faptul ca in Noua Zeelanda nu sint ciini vagabonzi si cersetori, iar „oamenii sint foarte draguti, deschisi si te ajuta“. Dupa o poveste despre cit de bine se traieste in Noua Zeelanda, cumparatorul gaseste pe verso un formular despre care i se spune ca trebuie sa-l completeze. Nu se cere decit numele, studiile si vechimea in munca.

Dupa vechea metoda, nu sint contactati decit „cei cu sanse reale de emigrare“

Formularul mai contine o adresa la care trebuie trimise plicurile (Stephen Rot, Sos. Pantelimon nr. 354/2/111, Sect. 2 Bucuresti), cu specificarea ca vor fi contactati doar cei cu sanse reale de emigrare. Hirtia nu este semnata si nici stampilata, iar site-ul pentru a afla mai multe informatii nu poate fi accesat. Plicurile au fost aduse, la chioscurile din Tirgu Jiu de catre firma DIBACI SRL. Reprezentantul acesteia, domnul Ceciu, a precizat: „Am luat plicurile de la o firma din Noua Zeelanda care are sediul in Bucuresti. La mine se trimit formularele de participare, iar eu le dau mai departe. In Romania nu exista nici consulat, nici ambasada a Noii Zeelande“. Conducerea Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorului Gorj a precizat ca va anunta Autoritatea Nationala pentru a verifica daca este legala comercializarea acestor plicuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS